Poti merge la parinti de Paste? Raed Arafat a dat RASPUNSUL de care se temea toata lumea

Raed Arafat a dat raspunsul la o intrebare care ii macina pe multi romani in aceste zile: poti merge la parinti de Paste?

Poti merge la parinti de Paste? Raed Arafat lamureste situatia

Secretarul de stat a tras un semnal de alarma pentru toti romanii acum, in preajma sarbatorilor. Arafat este ingrijorat ca oamenii nu mai respecta restrictiile impuse de autoritati si astfel vor aparea foarte multe cazuri noi. Astazi a fost depasit pragul de 6000 de imbolnaviri cu noul coronavirus, numarul total ajungand la 6300.

Intrebat daca romanii vor putea merge de Paste in vizita la parintii si la bunici, Raed Arafat a avut un raspuns foarte clar.

Publicitate

„Ba da, vor putea sa mearga, daca merg doar sa duca mancare – o dau la usa casei si pleaca – inseamna ca vor respecta pentru ce au mers. Daca ei vor merge acolo ca sa intre si sa viziteze si sa socializeze si sa duca cu ei copiii si tot ca sa viziteze bunicii inseamna ca au incalcat recomandarile si inseamna ca au pus in risc viata celor care sunt in varsta”, a precizat Raed Arafat.

Seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta ii inseamna pe romani sa stea in continuare in case si sa evite iesirile car enu sunt absolut necesare. Se apropie Paste

„Acum suntem in situatia in care noi am recomandat de ceva timp ca oamenii sa stea foarte mult acasa si sa iasa numai pentru anumite activitati. Insistam in acest moment ca populatia sa respecte aceste reguli. Vine Pastele, este foarte important sa inteleaga lumea ca trebuie sa evite vizitele, sa evite deplasarile nejustificate, sa nu duca copiii sa viziteze bunicii, sa nu mearga tinerii sa viziteze persoanele in varsta si sa fie un Paste altfel anul acesta, pentru binele tuturor”, a spus la Digi24 secretarul de stat in MAI, potrivit huff.ro

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.