Arafat, despre pacientii care nu au coronavirus: O proteza de sold poate astepta, un infarct, nu

Secretarul de stat Raed Arafat a explicat, la emisiunea „Marius Tuca Show” modul cum intervine medicul pentru o urgenta: „O proteza de sold poate astepta, un infarct nu!”.

Multi romani se intreaba ce face daca are nevoie de un medic, pentru ca daca merg la spital si nu sufera de o afectiune grava, trebuie sa astepte. Raed Arafat a explicat situatia pacientilor intr-o editie speciala a emisunii „Marius Tuca Show”.

„Daca poti astepta tratamentul este mai bine pentru ca nu te expui si nu ii expuni nici pe altii. Decizia nu o ia Arafat, ci medicul care trateaza. El decide daca un caz trebuie tratat acum sau daca poate sa mai astepte 3-4 saptamani. Dau aici exemplul unei proteze de sold. O proteza de sold poate fi lasata in asteptare si doua sau trei luni”, a spus Arafat.

Potrivit lui Arafat, o proteza de sold poate astepta, dar un infarct, nu.

Publicitate

Articolul continuă după reclame

„Poti fi reprogramat pentru o proteza de sold fata de un infarct pentru care trebuie internare. O tumora care face presiune la nivel cerebral trebuie operata. La fel ca si o tumora cu o evolutie rapida. Aici cazurile sunt clare si medicul trebuie sa decida”, a mai spus Raed Arafat.

Citeste si articolul :   Noua declaratie pe propria raspundere, pentru a circula dupa ora 22

Aceasta masura a fost luata pentru a evita supraaglomerarea spitalelor si nu numai.

„Ne trebuie capacitate de internare suplimentara. Daca spitalele sunt pline de cazuri care nu sunt prioritare punem in risc viata celor care sunt in spital pentru ca vor fi internati si pacienti care au COVID-19. (…) Pentru personalul sanitar e foarte important, ca si pentru pacienti , sa nu avem capacitatea spitalului la maximum. Atunci intr-adevar e riscul sa intre virusul in spitalul respectiv”, a explicat secretarul de stat MAI.

Arafat a mai subliniat ca aproape fiecare spital din tara va fi in situatia de a trata cazuri de coronavirus.

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.

Comentariile sunt închise.