Cei mai in varsta oameni din lume si secretele lor pentru o viata lunga

Cea mai in varsta persoana

Cea mai in varsta persoana care a trait vreodata si cea mai in varsta persoana (femeie) a fost Jeanne Louise Calment (n. 21 februarie 1875) din Arles, Franta, care a murit la varsta de 122 de ani si 164 de zile.

Cand a fost intrebata la 120 de ani la ce se astepta de la viitor, ea a raspuns: „Ma astept la unul scurt”.

Nascuta in 21 februarie 1875, a trait razboaie mondiale, gripa spaniola si chiar l-a cunoscut pe Vincent Van Gogh in 1888.

Publicitate

Avand un aspect nepotrivit si mirosind a alcool, Van Gogh a cumparat creioane de la magazinul tatalui Jeanne si a continuat sa-si vopseasca faimoasele sale „Floarea-soarelui” din Arles.

Aparand ca ea insasi in filmul Vincent si eu (Canada, 1990) la varsta de 114 ani, este si cea mai in varsta actrita.

A trait o viata fructuoasa, a inceput sa faca garduri in anii 80 si a continuat sa faca ciclism in anii 100, dar a murit la 4 august 1997.

Citeste si articolul :   Modalitati de a stimula optimismul

Ea a sustinut ca secretul vietii sale lungi a fost uleiul de masline, portul si ciocolata; a renuntat la fumat la varsta de 120 de ani.

Cea mai in varsta persoana (in viata)

Kane Tanaka (Japonia, 2 ianuarie 1903) este cea mai in varsta persoana care traieste in prezent si cea mai in varsta persoana care traieste (femeie) la varsta matura de 117 ani si 41 de zile (verificata la 12 februarie 2020).

Si-a sarbatorit cea mai recenta zi de nastere in casa de batrani din Fukuoka, Japonia, cu niste prajituri gustoase.

Lui Kane ii place sa-si pastreze mintea activa si, intr-o zi normala la azilul de batrani, se trezeste la 6 dimineata si dupa-amiaza studiaza adesea subiecte precum matematica.

Una dintre distractiile preferate de Kane este un joc de Othello si a devenit experta in jocul de masa clasic, batand adesea personalul.

Inainte de Kane, cea mai in varsta persoana in viata (femeie) era colega japoneza Chiyo Miyako (n. 2 mai 1901), care avea 117 ani si 81 de zile, dupa cum sa verificat la 22 iulie 2018.

Citeste si articolul :   Nu aruncati niciodata dintii de lapte ai copiilor! Iata ce spun medicii

Chiyo a decedat pe 22 iulie 2018.

Cel mai vechi cuplu casatorit

Casatorindu-se la 7 februarie 1941, Julio Cesar Mora Tapia (Ecuador, n. 10 martie 1910) si Waldramina Maclovia Quinteros Reyes (Ecuador, n. 16 octombrie 1915), in varsta de 104 ani, sunt cel mai vechi cuplu casatorit.

Julio, in varsta de 110 ani, si Waldramina, in varsta de 104 ani, sunt casatoriti de peste 79 de ani, relatia lor devenind mai puternica in timp.

S-au intalnit cand Waldramina a mers sa-si viziteze sora, care se intampla sa locuiasca in aceeasi cladire ca Julio.

Cel mai vechi cuplu casatorit are o varsta combinata de 214 de ani si 358 de zile (verificat la 23 iunie 2020) – Julio s-a nascut inainte ca RMS Titanic sa se scufunde.

„Unitatea familiei sub regulile iubirii, respectul reciproc, munca cinstita si educatia adecvata bazata pe valorile familiei sunt cheile unei convietuiri sanatoase”, a spus cuplul.

Autor

Autor: Vlad Patru

Vlad este editor al ziarului online http://fabricatinromania.info, având o experienta de aproximativ 3 ani în televiziune, fiind editor imagine pentru TeleShop 24. De asemenea este pasionat de arta și film, tehnologie și psihologie.