Violente in Franta din cauza scolilor deschise. Elevii s-au napustit asupra masinilor politiei si au atacat fortele de ordine

Violente in Franta din cauza scolilor deschise. Luni, 9 noiembrie, in Orasul Compiegne de langa Paris au avut loc ciocniri intre elevi de liceu si politie. Incidentul s-a produs pe fondul unor proteste legate de riscurile de sanatate presupuse de mentinerea deschisa a scolilor. Circa 100 de elevi, care cereau inchiderea liceului, au atacat fortele de ordine, au vandalizat masinile de politie si au dat foc la cosurile de gunoi din apropierea liceului, scrie Le Figaro.

Violentele au inceput in jurul orei 7:30, cand cateva sute de elevi au inceput sa dea foc la cosurile de gunoi si sa arunce cu pietre in politisti cand acestia au intervenit. Masinile de politie au fost jefuite si vandalizate.

Un pompier ranit, cinci arestari

„Cateva zeci” de tineri cu gluga, potrivit comisarului Compiègne Pierrick Boulet, au sarit la bataie.

Publicitate

Un pompier a suferit rani usoare la antebrat in timp ce incerca sa stinga un cos de gunoi in flacari. Liceul unde invata aproximativ 2.000 de elevi, a anuntat ca se va inchide imediat.

La sfarsitul acestor ciocniri, cinci minori cu varste cuprinse intre 15 si 16 ani au fost arestati, potrivit procurorului Compiègne Marie-Céline Lawrysz: trei pentru obiectele furate in mod evident din vehiculul politiei, doi pentru aruncarea proiectilelor impotriva politiei.

 

Autor

Autor: Drimboi Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al ziarului online fabricatinromania.infoEditor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.