China trimite în spațiu un satelit pentru testarea noii tehnologii 6G

China a lansat cu succes ceea ce a fost descris drept „primul satelit 6G din lume” în spațiu pentru a testa noua tehnologie

A intrat pe orbita alaturi de alti 12 sateliti de la Centrul de Lansare a Satelitilor Taiyuan din provincia Shanxi.

Dezvoltarea 6G este inca intr-un stadiu incipient si inca nu este clar ce tehnologii de retea vor forma un standard comercial si ce cazuri de utilizare vor aparea. Aceasta inseamna ca satelitul va contine foarte putin „tehnologie 6G”.

Cu toate acestea, exista un consens ca adaugarea de informatii integrate si a unui spectru nou va oferi viteze, capacitate si latenta superioare.

Satelitul 6G s-a numarat printre trei sateliti chinezi lansati cu succes pe orbita, impreuna cu 10 sateliti comerciali de teledetectie dezvoltati de compania argentiniana Satellogic, au spus rapoartele mass-media.

Citeste si articolul :   Lamborghini Huracan STO monstru inspriat de masini de curse, dezlantuit pe drum

Satelitul „UESTC” aka Star Era-12, numit dupa Universitatea de Stiinta si Tehnologie Electronica din China, satelitul a fost dezvoltat in comun de Chengdu Guoxing Aerospace Technology, UESTC si Beijing MinoSpace Technology.

Exista mai multe initiative de cercetare in intreaga lume axate pe dezvoltarea 6G. In plus fata de China, programul 6Genesis de 251 milioane EUR este deja in plina desfasurare in Finlanda de Nord. SUA are, de asemenea, ambitii 6G, iar Samsung doreste sa-si extinda influenta in lumea retelelor.

Se crede ca un standard ar putea fi finalizat pana in 2028, cu lansari comerciale incepand cu 2030.

Autor