La ce sa ne asteptam de la evenimentul Apple „One More Thing”

Apple este de asteptat sa dezvaluie Marti, 10 Noiembrie, marile sale computere alimentate de cipuri de siliciu bazate pe Arm, la evenimentul sau „One More Thing”

Primele Mac-uri cu un cip Apple Silicon Arm vor fi introduse la evenimentul Apple si, desi ne bazam doar pe Mac-urile de aceasta data, este posibil sa existe o surpriza suplimentara sau doua. Am adunat mai jos tot ce stim despre evenimentul din noiembrie, astfel incat sa stiti la ce sa va asteptati marti.

Compania promite ca noile cipuri vor oferi performante imbunatatite cu un consum mai redus de energie, iar comutatorul inseamna, de asemenea, ca computerele Apple vor sprijini aplicatiile native iOS, datorita cipurilor mobile si tablete din seria A de la Apple care partajeaza arhitectura Arm pe 64 de biti.

Primul MacBook bazat pe siliconul Apple

In timp ce Apple a promis public sa livreze un singur computer Apple alimentat cu siliciu pana la sfarsitul anului, se pare ca compania intentioneaza sa introduca mai multe, potrivit Bloomberg. Se pare ca Apple creste productia unui nou MacBook Air de 13 inci, MacBook Pro de 13 inci si MacBook Pro de 16 inci si va prezenta marti „cel putin” cele doua laptopuri de 13 inci. Totusi, daca ati spera la o schimbare mare de design care sa insoteasca noua arhitectura interna a laptopurilor, aceasta nu este in carduri, potrivit Bloomberg.

Cipurile personalizate Apple vor oferi cea mai buna securitate din clasa cu Secure Enclave, iar Apple isi proiecteaza propriile GPU-uri pentru o performanta mai buna cu aplicatii si jocuri pro. Apple intentioneaza sa includa motoare neuronale si acceleratoare de invatare automata pentru a face Mac-urile platforme ideale pentru invatarea automata, Apple incluzand si un procesor de semnal de imagine de inalta calitate, DRAM de inalta performanta, memorie unificata si accelerare a criptografiei.

Procesoarele din noile laptopuri vor fi „bazate pe” cipul A14 gasit in gama iPhone 12 si noul iPad Air. Pentru a-i ajuta pe dezvoltatori sa treaca la portarea aplicatiilor pe noile cipuri, Apple a oferit un kit de tranzitie pentru dezvoltatori Mac mini alimentat de A12Z, o varianta a lui A12 cu un GPU cu 8 nuclee care se gaseste si in cel mai recent iPad Pro eliberat in martie.

MACOS BIG SUR ar trebui sa obtina o data de lansare

Se pare ca Apple va oferi si o data de lansare pentru macOS Big Sur, urmatoarea actualizare majora pentru macOS. Big Sur aduce o revizuire vizuala imensa pentru MacOS, cu lucruri precum noi pictograme in stil iOS pentru aplicatiile Apple si o bara de meniu translucida care se amesteca in tapetul tau. Exista un centru de control dedicat pentru a va ajuta sa gestionati setari precum Wi-Fi, luminozitatea afisajului si volumul, toate intr-un singur loc.

Citeste si articolul :   Microsoft spune ca hackerii din Rusia si Coreea de Nord au atacat producatorii de vaccinuri COVID-19

Si nu doar aspectele vizuale au fost revizuite – Big Sur are noi sunete de sistem, inclusiv intoarcerea faimosului clopot de pornire al Mac-ului.

Alte posibilități

AirTags

Asteptam de luni de zile AirTags, initial asteptandu-se ca trackerele Bluetooth sa apara la evenimentul din septembrie sau octombrie. O prezentare la un eveniment centrat pe Mac este posibila, dar putin probabila si exista sanse mari sa nu vedem ‌AirTags‌ pana anul viitor.

Mockup de pe site-ul MacRumors

Pentru cei care nu sunt familiarizati cu „AirTags”, acestea sunt instrumente de urmarire mici, care sunt echipate cu Bluetooth si sunt proiectate pentru a se atasa la obiecte importante, dar usor de pierdut, cum ar fi portofele, camere si chei. ‌AirTags‌ (si articolele la care sunt atasate) pot fi urmarite chiar in aplicatia Gaseste-mi alaturi de iPhone, iPad si Mac, astfel incat sa puteti urmari toate bunurile dvs. importante intr-un singur loc.

Detaliile despre AirTags‌ au fost leaked de la lansarea iOS 13, dar inca nu suntem siguri cum va arata ‌AirTags‌. Pe baza unor imagini simple gasite in iOS, acestea ar putea fi etichete mici, circulare, cu Bluetooth incorporat si suport ultra-larg. Ultra-wideband, o caracteristica introdusa pentru prima data in gama iPhone 11, este esentiala, deoarece iPhone-urile care au un cip U1 vor putea urmari ‌AirTags‌ cu mult mai multa precizie decat Bluetooth.

AirPods Studio

Apple adauga la gama sa AirPods cu casti de tip high-end, care ar putea fi numite „AirPods Studio”, care se vor alatura AirPods‌ si AirPods Pro si exista o sansa redusa ca ‌AirPods Studio‌ sa poata vedea o mentiune in timpul Eveniment din noiembrie dupa ratarea evenimentelor din septembrie si octombrie.

Citeste si articolul :   Cele mai importante 3 criptomonede, altele decat Bitcoin

Este foarte posibil ca irAirPods Studio‌ sa fie un alt produs pe care Apple il detine pana anul viitor, asa ca, desi putem spera sa vedem noile casti, nu este garantat.

Mockup bazat pe presupusa versiune scursă a ‌AirPods Studio – MacRumors

‌AirPods Studio‌ va avea o calitate superioara a sunetului si anularea activa a zgomotului pentru a minimiza zgomotul ambiental. Alte caracteristici includ optiunile de reglare a egalizatorului disponibile prin intermediul unui dispozitiv iOS sau Mac si detectarea capului si gatului, care ar functiona probabil ca detectarea urechii in irAirPods‌, dar ar putea spune daca castile sunt pe cap sau sunt trase in jos pe gat, intrerupand continutul.

Apple va transmite in direct evenimentul din 10 noiembrie pe site-ul web Apple Events, YouTube si in aplicatia ‌Apple TV‌ de pe ‌‌Apple TV‌‌ si alte platforme.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Andrei Zoltan

Cineva care pierde prea mult timp la calculator, cautând cele mai noi trend-uri in tehnologie, telefonie, calculatoare si multe altele