Noua funcție Google „zumzet de cautare” iti poate da melodia blocata in cap

Google a anunțat joi o mână de funcții noi pentru motorul său de căutare. Un nou truc le permite oamenilor să fredoneze o înregistrare audio pentru a încerca să-și dea seama melodia care le-a rămas în cap.

Gigantul tehnologic va permite oamenilor să vadă, de asemenea, cât de ocupat este un parc, restaurant sau altă afacere cu actualizări live. O nouă funcție de realitate augmentată în căutarea Google le permite oamenilor să cumpere mașini și să le viziteze practic. Google a făcut anunțurile în timpul unui eveniment online, pre-înregistrat, joi.

Google spune că funcția funcționează folosind modelele sale de învățare automată pentru a „transforma sunetul într-o secvență bazată pe numere care reprezintă melodia melodiei”, pe care o poate compara apoi cu melodiile existente.

Publicitate

Compania spune că antrenează aceste modele pe „o varietate de surse, inclusiv pe oameni cântând, fluierând sau zumzet, precum și pe înregistrări de studio”, eliminând lucruri precum instrumentele și calitatea vocală pentru a se concentra doar pe acea secvență numerică. În consecință, caracteristica zumzet pentru căutare ar trebui să funcționeze indiferent dacă sunteți surd sau dacă aveți un ton perfect.

Citeste si articolul :   PayPal va permite sa cumparati si sa vindeti criptomonede

În plus, Google a spus că folosește software-ul său duplex pentru a actualiza listele de afaceri locale cu informații COVID-19. Tehnologia apelează automat întreprinderile care utilizează AI care sună extrem de uman. Software-ul a atras controverse după ce a fost dezvăluit în 2018, din cauza preocupărilor că ar putea păcăli oamenii care nu știau că vorbesc cu roboții. Google a spus că a folosit Duplex pentru a face peste 3 milioane de actualizări la listele de companii în acest an. Compania a mai spus că pilotează un program care utilizează Duplex pentru a comanda alimente.

Noua funcție de zumzet de căutare este disponibilă astăzi în engleză pe iOS și în mai mult de 20 de limbi pe Android, cu planuri de a adăuga mai multe în viitor.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Andrei Zoltan

Cineva care pierde prea mult timp la calculator, cautând cele mai noi trend-uri in tehnologie, telefonie, calculatoare si multe altele