Cele mai importante 10 criptomonede (in afara de Bitcoin) – partea III

8. EOS (EOS)

Lansata in iunie 2018, EOS a fost creat de pionierul criptomonedelor Dan Larimer. Inainte de a lucra la EOS, Larimer a fondat exchange-ul de monede digitale Bitshares, precum si platforma de social media Steemit, bazata de blockchain.

EOS este conceput dupa Ethereum, asadar ofera o platforma pe care dezvoltatorii pot construi aplicatii descentralizate.

Oferta sa initiala de moneda a fost una dintre cele mai lungi si mai profitabile din istorie, acumuland circa 4 miliarde de dolari in fond investitor prin eforturi de crowdsourcing care au durat un an.

Publicitate

EOS este format din EOS.IO, similar cu sistemul de operare al unui computer si care actioneaza ca retea blockchain pentru monede digitale. De asemenea, EOS nu are un mecanism minier, in schimb, producatorii de blocuri genereaza blocuri si sunt recompensati in token-uri EOS pe baza ratelor lor de productie. EOS include un sistem complex de reguli pentru a guverna acest proces, in ideea ca reteaua va fi mai democratica si descentralizata decat cele ale altor criptomonede.

Citeste si articolul :   Soarele artificial coreean - reactorul de fuziune KSTAR - stabileste un nou record mondial

La data de 8 ianuarie 2021, EOS avea o capitalizare de piata de aproximativ 3,4 miliarde de dolari si o valoare maxima de circa 3.6 dolari / EOS.

9. Bitcoin SV (BSV)

Bitcoin SV (SV fiind prescurtare de la “Satoshi Vision”) este o furca dura a Bitcoin Cash, respectiv este o furca a unei furci a retelei originale Bitcoin. O actualizare a retelei, planificata in noiembrie 2018, a dus la o dezbatere prelungita intre minerii si dezvoltatorii comunitatii Bitcoin Cash, fapt ce a condus la crearea unei furci dure si respectiv la crearea Bitcoin SV.

Dezvoltatorii Bitcoin SV sugereaza ca aceasta criptomoneda restabileste protocolul original al dezvoltatorului Bitcoin – Satoshi Nakamoto, permitand in acelasi timp noi dezvoltari pentru a creste stabilitatea si pentru a permite scalabilitatea.

Publicitate

Dezvoltatorii Bitcoin SV acorda prioritate securitatii si timpilor de procesare rapida a tranzactiilor.

La data de 8 ianuarie 2021, Bitcoin SV avea o capitalizare de piata de circa 5,1 miliarde de dolari si o valoare maxima de circa 273 dolari / BSV.

10. Binance Coin (BNB)

Citeste si articolul :   Ce este Blockchain? (partea I)

Binance Coin este fondata in 2017 si a crescut rapid, devenind cel mai mare exchange la nivel global in ceea ce priveste volumul total de tranzactionare. Token-ul Binance Coin permite utilizatorilor Binance sa tranzactioneze in mod eficient in zeci de criptomonede diferite pe platforma Binance.

BNB este utilizat pentru a facilita comisioanele de tranzactie si poate fi utilizat pentru a plati anumite bunuri si servicii, inclusiv taxe de calatorii.

La data de 8 ianuarie 2021, Binance Coin avea o capitalizare de piata de aproximativ 6,3 miliarde de dolari si o valoare maxima de aproximativ 44 dolari/ BNB.

BONUS

11. Dash (DASH)

Dash este o criptomoneda optimizata pentru plati ce are caracteristici optionale de viteza si confidentialitate. Protocolul Dash a fost extras din protocolul Bitcoin. Dash utilizeaza o arhitectura de retea unica ce este formata atat din mineri obisnuiti, cat si din masinarii privilegiate, denumite Masternodes.

Prin sistemul sau de guvernare off-chain, oricine poate depune si vota propuneri pentru imbunatatirea functionalitatii, utilitatii si adoptarii ecosistemului. De asemenea, Dash permite tranzactii care nu sunt detectabile, urmaribile.

Citeste si articolul :   Cele mai importante 10 criptomonede (in afara de Bitcoin) – partea II

La data de 8 ianuarie 2021, Dash avea o capitalizare de piata de circa 1 miliard de dolari si o valoare maxima de circa 107 dolari / DASH.

Publicitate

Autor

Autor: Pascu Michael

Michael este redactor pentru FabricatinRomania.info. A terminat Facultatea de Jurnalism si are o pasiune pentru tot ce inseamna sanatate si nou. Citeste tot ce apare si incearca sa gaseasca variantele de rezolvare a provocarilor cele mai apropiate de natura.