Medic din Franta, acuzatii grave dupa ce tatal sau a decedat in spitalul din Sibiu: “Imi spunea ca este lagar…”

Un medic roman, stabilit in Franta, face acuzatii grave la adresa medicilor de la sectia de boli infectioase a Spitalului Judetean Sibiu. Tatal medicului suferea suferea si de cancer limfatic si fusese depistat si cu coronavirus. Familia acestuia spune ca batranul a avut parte de un tratament inuman din partea cadrelor medicale.

Mircea Rebegel avea 71 de ani si la sfarsitul lunii septembrie s-a simtit rau si a fost internat la sectia de hematologie a spitalului din Sibiu. La sosirea in spital i s-a facut testul COVID si a fost negativ, dar bolnavul a contactat virusul dupa internare. Pe data de 8 octombrie a fost transferat pe sectia de boli infectioase. Familia a tinut legatura prin telefon cu barbatul, care s-a plans mereu de modul in care era tratat.

“Imi spunea ca e lagar de exterminare si voia sa vina acasa”, spune Tudorita Rebegel, sotia pacientului decedat.

“Vorbeam cu el telefon si spunea ca ii e sete, ca are gura uscata, ca nu trece nimeni pe la el si spunea ca este lagar de exterminare”, a declarat Theodor Rebegel, fiul pacientului decedat.

Mircea Rebegel a incetat decedat pe 27 octombrie. Pe data de 26 octombrie, membrii familiei au reusit sa ia pentru ultima data legatura cu el.

“Decat atat a spus: Teo, va iubesc! Si astea au fost ultimele cuvinte ale lui”, a mentionat Tudorita Rebegel, sotia pacientului decedat.

Medicul Theodor Rebegel, fiul pacientului, spune ca din foaia de externare reiese ca tatal sau nu a primit tratament adecvat pentru COVID-19. De asemenea, medicii au spus familiei ca pacientul se afla in coma cand a decedat. Si totusi, o fotografie facuta de ruda care a venit sa-l identifice contrazice acest lucru.

“Era cu ochii larg deschisi si cu fata crispata dupa o gura de oxigen. Un om care moare in coma, pur si simplu nu tine ochii deschisi larg si cu fata crispata”, a mai spus Theodor Rebegel.

“De neconceput! Haine, cu fluide biologice de la un om cu Covid sa le trimita la o batrana acasa si la fosta mea cumnata care are sechele de tuberculoza. E un risc enorm ce au facut cei de la boli infectioase din Sibiu”, a transmis Theodor Rebegel, fiul pacientului decedat.

Citeste si articolul :   Ce sanctiuni risca medicul Flavia Grosan dupa ce a declarat ca a tratat 1000 de pacienti cu COVID cu "o combinatie incredibil de frumoasa"

Pacientul a primit tratament corespunzator pentru starea in care era, transmite spitalul.

“S-a incercat hranirea sa pe cale orala, cu atentie, in limita tolerantei, din cauza tulburarilor de inghitire, pacientul inecandu-se la fiecare incercare de a-l hrani”, a declarat Andreea Stefan, purtator de cuvant al Prefecturii Sibiu.

Medicul Theodor Rebegel spune ca tatal sau avea probleme de inghitire:

“Eu am vorbit cu el. Nu a avut niciodata probleme de deglutitie. Toate sunt inventii. Si pe foaie de externare nu scrie nimic.”

Familia lui Mircea Rebegel spune ca stiau ca barbatul nu mai putea fi salvat, dar se asteptau ca medicii sa-l trateze omeneste, chiar daca se afla intr-o stare foarte grava. Cu aceasta ocazie fiul si sotia lui Mircea Rebegel au tinut sa le transmita un mesaj cadrelor medicale de la Spitalul Judetean Sibiu.

“Sa fie mai atenti cu bolnavii de acolo, ca sunt suflete si ei, sunt oameni!”, a spus Tudorita Rebegel:

“Sa fie atenti si sa se comporte cu pacientul cum se comporta cu niste oameni! Sa le fie mila si compasiune, nu asa. Si la noi, in Franta avem dezastru, dar nu au fost cazuri de genul asta”, a mai spus Theodor Rebegel.

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.