Nicusor Dan, masura fara precedent: ”Este absolut scandalos”

Primarul Capitalei, Nicusor Dan bate se lupta pentru a salva zonele verzi din Bucuresti. Primarul General e decis sa impuna un moratoriu pe doi ani construirii de noi cladiri rezidentiale in 5 din cele 6 sectoare ale Bucurestiului.

Nicusor Dan , masura fara precedent

Edilul Capitalei spune ca planurile urbanistice zonale sunt ”o golanie” si ca nu apara dreptul bucurestenilor la a beneficia de spatiu verde si spatii de recreere in natura

Astfel, planurile urbanistice zonale din cinci sectoare ar putea fi suspendate de Consiliul General al Captitalei pe o perioada de 2 ani.

”Urbanismul din Bucuresti din ultimii ani a fost o golanie si cele 5 PUZ-uri de sector sunt doar exemple ale acestui urbanism”, a declarat Primarul Capitalei intr-o conferinta de presa.

Publicitate

Acesta a mentionat ca din cauza acestor PUZ-uri, oamenii s-au trezit cu blocuri noi langa locuintele lor.

”Este absolut scandalos ca in situatia in care avem o poluare a aerului, avem zeci de mii copii care sufera de boli respiratorii, zeci de mii de varstnici care sufera de boli cardiovasculare din aceeasi cauza, sute de hectare de spatiu verde urmeaza sa devina spatii construibile prin aceste PUZ-uri.

Citeste si articolul :   A fost luata decizia in cazul mandatului lui Nicusor Dan

Am prezentat un proiect care are si acordul Ministerul Transporturilor pentru metroul de suprafata. Exista zone in Bucuresti care nu sunt bine conectate, nu au inca metrou, cu alte zone de interes din Bucuresti. Unul din punctele importante din aceasta retea de metrou de suprafata e zona Giurgiului-Ferentari.

Acolo vorbim de 200.000 de oameni care pot fi conectati cu zona Pipera, Otopeni. Primaria Sectorului 5 vrea sa puna alte blocuri intre blocurile care exista in acea zona”, a mai spus edilul Capitalei.

”In fiecare week-end avem sute de mii de bucuresteni care fug din Bucuresti si se duc la mare, la munte, pentru ca din pacate e un oras in care nu ai ce sa faci cu copiii. Noi avem multi kilometri de lac care pot deveni un loc in care sa te duci cu copilul, in care sa gasesti locuri de promenada. Si ce fac aceste PUZ-uri de sector? Construiesc blocuri pana in malul apei.

Citeste si articolul :   Firea, dupa ce Nicusor Dan a anuntat anularea stimulentelor pentru plasma

Cum e posibil sa ai strazi de 7 metri si sa prevezi blocuri de 14 etaje? Cum e posibil ca intr-un oras in care simtim cu totii ca s-a construit prea des inca din epoca ceausista, cum e posibil ca in studiile de fundamentare pentru aceste PUZ-uri de sector sa se spuna ca obiectivul este densificarea orasului?

Adica nu e suficient de aglomerat, hai sa construim si mai mult in orasul acesta?”, a mai spus primarul.

”Ce se va intampla in urma suspendarii PUZ-urilor de Sector, pentru ca se spune in spatiul public ca urmeaza asa un fel de apocalipsa? Nu.

Bucurestiul are o documentatie de urbanism, dupa suspendarea PUZ-uri de sector revenim la Planul Urbanistic General”, a specificat edilul.

”Tot ce inseamna autorizatie de construire emisa inainte de aceasta suspendare ramane in vigoare, pentru ca suspendarea produce efecte numai pentru viitor”, a mai spus Nicusor Dan.

”Insa daca cineva avea un teren cu functiunea spatiu verde si acel teren a devenit construibil, imi pare rau, nu vom incalca legea si nu vom da aviz de construire pentru spatiul verde”, a mentionat primarul Capitalei.

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.