Un nou focar de coronavirus in Romania. Peste 20 de angajati infectati cu noul virus

Un nou focar de COVID- 19 in Romania. In contextul cresterii numarului de cazuri de infectare cu coronavirus, Prefectura Sibiu vine cu o veste proasta.

Autoritatile au descoperit un focar de coronavirus intr-o fabrica din judetul Sibiu.. Astfel, in urma testelor, 23 de angajati au fost depistati pozitiv.

”Va informam ca la o intreprindere de confectii din municipiul Sibiu, au fost confirmate pozitiv in urma testarii cu noul Sars-Cov-2, din primele informatii, un numar de 23 de persoane”, a anuntat, sambata, Prefectura Sibiu.

Directia de Sanatate Publica Sibiu a demarat anchete epidemiologice pentru depistarea contactilor.

Publicitate

Reamintim ca aceste focare sunt tot mai multe. De curand Seful DSU, Raed Arafat a mentionat ca sunt peste 300 de focare de coronavirus in Romania.

“Focarele pentru care noi luam masura de carantina, atunci cand carantinam o localitate, sunt focarele de transmitere comunitara. Deci, daca este o localitate cu o cifra mare de cazuri, dar care sunt concentrate la un azil de persoane varstnice, atunci masurile se iau pe azilul respectiv – carantinarea azilului, a personalului; daca avem o localitate de 1.500 de persoane si avem 14 cazuri, 10 cazuri, 15 cazuri, este transmisie in comunitate, in mai multe familii, atunci luam masura de a carantina localitatea. De ce? Pentru ca nu este suficient sa izolezi persoanele si contactii lor directi.

Citeste si articolul :   Romania are inca in fata un val apidemiologic caruia trebuie sa ii reziste

Acolo, daca s-a transmis in comunitate, inseamna ca mai avem mai multe persoane in comunitate probabil asimptomatice, de care nu stim si care transmit. Si atunci, aceasta comunitate se pune sub carantina, DSP-ul poate sa organizeze testari mai multe in localitatea respectiva, se descopera mai multi care au fost infectati sau nu si pot sa se concentreze eforturile de prevenire pe comunitatea respectiva. Acesta este rostul carantinarii unei localitati, pe care o facem, daca vedem ca este raspandire comunitara serioasa”, a spus Raed Arafat pentru Digi24.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.