Un nou focar in randul unui grup de 30 de tineri de pe litoral. Au venit cu trenul, s-au plimbat, au fost la plaja si la terase.

Un nou focar in Romania. 30 de persoane din Barlad, judetul Vaslui, au fost luate de ISU de pe litoral si duse la spital cu microbuzele. Tinerii au participat impreuna cu alte zeci de persoane la o petrecere de majorat.  Dupa petrcere o fata a inceput sa se simta rau.

Tatal tinerei este angajat al Ambulantei Vaslui si a dus-o sa-si faca testul pentru COVID-19. Fata nu a mai avut rabdare sa astepte rezultatul testului si a plecat la Costinesti cu prietenii sai. Pe parcursul a patru zile – tinerii s-au plimbat, au fost la plaja si la terase, iar cei mai multi dintre ei s-au infectat cu noul coronavirus.

Rezultatul testului a venit luni, pozitiv. Intre timp tanara impreuna cu alti 29 de tineri s-au plimbat nestingheriti pe litoralul din Costinesti.

Autoritatile au fost alertate

Publicitate

Deoarece riscul epidemiologic era prea mare sa se intoarca acasa cu trenul, reprezentantii ISU au hotarat sa trimita un microbuz special care sa-i aduca.

Citeste si articolul :   Ministrul Educatiei, anunt de ultim moment despre inchiderea scolilor

Primii 17 au fost directionati la Spitalul din Barlad. 10 dintre tineri au fost confirmati cu COVID- 19.

Publicitate

DSP Vaslui a DECIS ca ceilalti 13 tineri sa nu mai fie internati la Spitalul din Barlad alaturi de ceilalti cu are au fost pe litoral,  pentru ca nu aveau simptome specifice noului virus. Tinerii vor sta in carantina 14 zile.

Autoritatile au aplicat amenzi pensiunilor.

La Costinesti, tinerii au fost cazati in trei pensiuni.

„Asa am considerat, impreuna cu medicul epidemiolog al insitutiei, ca este mai prudent sa fie adusi pe grupuri, asa cum au fost ei cazati, sa nu ii amestecam”, a declarat Mihaela Vlada, director DSP Vaslui.

O singura vila din cele trei, cea in care au stat doar 8 dintre tineri , respecta normele recomandate pentru limitarea raspandirii noului virus. Celelate doua pensiuni au fost amendate cu cate 10.000 de lei fiecare.

„Am aplicat amenzi celor cu locatiile. Patronilor. Era o locatie care nu era inregistrata la Autoritatea Nationala de Turism”, a mentionat Cristina Schipor – director DSP Constanta.

Citeste si articolul :   Fenomen rar la Mamaia. Turistii au fost uluiti

„In urma controalelor DSP observam ca locatiile respective nu aveau niciun fel de norme, nu indeplineau niciun fel de conditii in ceea ce priveste noile reguli”, a declarat si George Niculescu, prefectul de Constanta.

Ancheta epidemiologica se afla in desfasurare, dar este dificil de stabilit toti contactii directi ai tinerilor. Tinerii au stat 4 zile pe litoral, iar unii dintre ei, care nu au avut simptome, au fost si la plaja.

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al ziarului online fabricatinromania.infoEditor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.