Medicul Virgil Musta, avertizeaza: Nu faceti asta in sectia de vot

Dr. Virgil Musta de la Spitalul de Boli Infectioase ”Victor Babes” din Timisoara spune ca romanii trebuie sa mearga la vot, dar sa fie responsabili.

”Duminica este un alt moment important pentru noi toti, un moment de responsabilitate (eu asa l-am considerat intotdeauna) prin care contribuim la directia pe care ne dorim sa mearga lucrurile in localitatile noastre in urmatorii 4 ani. De aceea, recomandarea mea este sa mergeti la vot, pentru ca tine de fiecare dintre noi sa ne implicam activ, nu doar sa comentam de pe margine, iar tot ce tine de comunitatea noastra, ne priveste direct pe fiecare.

Nu pot insa sa nu leg responsabilitatea votului de responsabilitatea respectarii masurilor de preventie despre care am tot vorbit, in special purtarea mastii, spalatul pe maini si pastrarea distantei minime. Autoritatile vor stabili masurile concrete la fata locului, iar daca si noi respectam cele de mai jos, prezenta la vot nu va reprezenta un risc de contaminare”, a scris medicul pe Facebook.

Citeste si articolul :   Vaccinul anti-COVID-19 are o singura contraindicatie categorica. Ce spune medicul Virgil Musta

 Recomandarile medicului Virgil Musta pentru ziua votului:

”Iata cateva recomandari care v-ar putea fi de ajutor in ziua votului:

Publicitate

– pe drumul spre sectie sau la intoarcere, daca ne intalnim cu cunostinte si vrem sa stam de vorba, sa o facem de preferat in spatii deschise si sa pastram distanta de 2 metri, iar daca suntem in spatii inchise, sa purtam corect si masca (sa acopere si gura si nasul)

– nu e cazul sa va dati mana cand va salutati, scapam noi de covid si o sa revenim si la acest obicei, pentru ca avem nevoie de conexiune intre noi, dar pana atunci putem gasi alte metode de a crea aceasta legatura umana, fara neaparat sa ne strangem mainile (romanii sunt creativi)

– cand ajugeti la sectia de votare, evitati aglomeratia, aveti rabdare sa stati la coada, respectand distanta si purtand masca

– respectati indicatiile autoritatilor de la fata locului referitoare la dezinfectarea mainilor si atingerea obiectelor

Citeste si articolul :   Alexandru Rafila, atac dur la adresa premierului: "Citu bate campii"

– cand va lasati in jos masca sa va identifice, faceti acest lucru cu ajutorul elasticelor de pe margine, fara sa va atingeti fata cu mana

– daca folositi manusi, aruncati-le la cosul de gunoi dupa ce iesiti din sala

– puteti veni cu pixul de acasa

– la iesirea din sectie dezinfectati din nou mainile. Riscul de contaminare prin intermediul suprafetelor este mult mai mic si poate scadea spre zero la vot (datorita unei cantitati mici de virus si a actiunilor de dezinfectare a suprafetelor de acolo) fata de riscul de contaminare pe cale aeriana, motiv pentru care masca si distanta sunt foarte importante”, a explicat dr. Virgil Musta.

Virgil Musta spune ca echilibrul este cheia.

”Nu este cazul sa generam panica, echilibrul este “cheia”. Toate cele de mai sus nu sunt lucruri atat de greu de inteles si de respectat, comparativ cu beneficiile reale pe care le aduc. Am trecut impreuna prin tot felul de incercari in aceste luni (vor veni si altele) si am incercat sa invatam impreuna cum sa le tratam si cum sa le depasim. Va multumesc tuturor pentru intelegere, pentru efortul facut si pentru solidaritate! Numai impreuna vom reusi!”, a mai scris dr. Musta.

Autor

Autor: Drimboi Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al ziarului online fabricatinromania.infoEditor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.