Senatul a solicitat Directiei de Sanatate Publica a Municipiului Bucuresti (DSPMB) sa verifice si sa raspunda cu privire la adeverinta medicala a Dianei Sosoaca

Comisia pentru validare a Senatului a cerut Directiei de Sanatate Publica a Municipiului Bucuresti (DSPMB) sa verifice si sa raspunda cu privire la adeverinta medicala a Dianei Sosoaca prin care aceasta este exceptata de la purtarea mastii.

″Intrucat doamna Iovanovici – Sosoaca Diana urmeaza sa isi desfasoare activitatea ca senator ales in cadrul Comisiei pentru validare a Senatului din data de 21.12.2020, precum si ulterior in cadrul comisiilor si plenului Senatului care isi desfasoara activitatile inclusiv in spatii publice inchise, va rugam de a verifica indeplinirea conditiilor legale prevazute de Ordinul nr. 874/81/2020 si de a ne comunica daca bolile medicale atasate in adeverinta medicala atasata fac parte din categoria bolilor care afecteaza capacitatea de oxigenare, adeverinta medicala atasata a fost emisa cu respectarea competentei legale stabilite prin Ordinul nr.874/81/2020 si daca titularul adeverintei medicale atasate este exceptat de la purtarea mastilor de protectie in spatiile publice inchise.Va rugam sa transmiteti raspunsul dumneavoastra cu celeritate azi, 21.12.2020, in atentia Comisiei de validare a Senatului”, mentioneaza Comisia de validare a Senatului in adresa trimisa DSPMB.

Premierul interimar Nicolae Ciuca a declarat ca “orice cetatean al acestei tari, indiferent de functia pe care o ocupa”, trebuie sa respecte regulile sanitare stabilite de specialisti, iar institutiile abilitate trebuie sa faca o verificare.

Citeste si articolul :   Diana Sosoaca cheama romanii in strada: "Este obligatoriu. Ii cer pe cale oficiala demisia lui Raed Arafat"

“Orice cetatean al acestei tari, indiferent de functia pe care o ocupa, trebuie sa respecte regulile stabilite de catre specialisti si au fost adoptate de catre institutiile statului, aprobate la nivel guvernamental. Ca atare, institutiile statului trebuie sa-si faca datoria”, a spus Nicolae Ciuca, la Palatul Parlamentului.

Publicitate

“Cu certitudine, trebuie o verificare facuta de catre institutiile abilitate in acest sens. Institutiile respective sunt in masura sa se autosesizeze”, a afirmat Ciuca.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.