Era sau nu valabila adeverinta medicala a Dianei Sosoaca cu ajutorul careia a intrat fara masca in Parlamentul Romaniei

Diana Sosoaca trebuie sa se adreseze medicului din cadrul Senatului, “singurul competent” sa spuna daca diagnosticul pus pe adeverinta se inscrie in exceptia de la purtarea mastii de protectie, a declarat senatorul PNL Laura Scantei, potrivit Agerpres.

“Pana la obtinerea acestui aviz medical din cadrul Senatului, adeverinta medicala nu poate fi folosita pentru participare fara masca de protectie”, a precizat Laura Scantei.

“Am considerat si legal si necesar sa solicitam un punct de vedere atat din partea Directiei de Sanatate Publica a Municipiului Bucuresti, cat si din partea directiei de specialitate de medicina muncii din cadrul Ministerului Sanatatii, care sa ne comunice daca doamna senator beneficiaza, potrivit acestei adeverinte, de exceptia de a purta masca de protectie intr-un spatiu public inchis, cum este sala plenului sau sala comisiei. Pana la obtinerea acestui document, am solicitat senatorului in cauza sa poarte masca de protectie, lucru cu privire la care doamna senator s-a conformat”, a mai spus Laura Scantei.

Citeste si articolul :   Adrian Nastase despre Diana Sosoaca: "Nu e o solutie"

Raspunsul primit de la DSP Bucuresti mentioneaza ca “emitentul adeverintei nu este emitentul legal al unei astfel de adeverinte cu privire la efectul exceptarii purtarii mastii, intrucat, potrivit ordinului ministrului Sanatatii, nu medicul de familie este cel competent sa excepteze o persoana de la purtarea mastii, ci medicul de Medicina Muncii din cadrul Senatului Romaniei”.

Publicitate

“Acela este medicul care, pe baza recomandarilor medicului specialist, va stabili daca acel diagnostic stabilit de medicul de familie corespunde categoriei de boli care ar afecta capacitatea de oxigenare si i-ar permite sa nu poarte masca de protectie. Noi nu am solicitat sa verificam sub aspectul autenticitatii, ci sa vedem daca aceasta adeverinta produce efecte juridice de la exceptarea purtarii mastii. Nu produce efecte juridice, domnia sa este obligata sa se adreseze medicului de Medicina Muncii din cadrul Senatului – acela este singurul competent sa spuna daca diagnosticul de care sufera si care i-a fost anterior stabilit de un medic de familie se inscrie in aceasta exceptie. Pana atunci, pana la obtinerea acestui aviz medical din cadrul Senatului, adeverinta medicala nu poate fi folosita pentru participare fara masca de protectie”, a mai spus senatorul Laura Scantei.

Citeste si articolul :   Gabriela Firea, acuzatii grave la adresa lui Nicusor Dan: "Puneti mana pe carte si pe treaba"

Presedintele Comisiei de validare a mandatelor a declarat ca, in cursul zilei de luni, au existat “foarte multe solicitari, discutii publice si private” pe acest subiect, pentru ca “sunt foarte multi colegi senatori care ei insisi au un istoric medical, boli cronice si se simt pusi in pericol de nerespectarea de catre oricare dintre membrii Senatului sau angajati”.

″Intr-un final, in cadrul sedintei comisiei de validare doamna senator a purtat o masca de protectie, initial una chirurgicala si ulterior un dispozitiv de protectie faciala din plastic transparent”, a punctat Laura Scantei.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.