Lovitura dura pentru Calin Popescu Tariceanu. Ce au decis procurorii

Fostul presedinte al Senatului, Calin Popescu Tariceanu, are parte de o noua lovitura dupa pierderea alegerilor din 6 decembrie. Tariceanu a fost trimis in judecata, marti, de Parchetul General pentru savarsirea infractiunilor de abuz in serviciu si complicitate la uzurpare de calitati oficiale.

Tariceanu este acuzat de abuz in serviciu.

In acelasi dosar, a fost trimis in judecata si senatorul Cristian Marciu, pentru uzurpare de calitati oficiale.

”Procurorii din cadrul Sectiei de urmarire penala si criminalistica a Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie au incheiat urmarirea penala si au dispus trimiterea in judecata in stare de libertate, a doi inculpati, senatori in Parlamentul Romaniei, pentru savarsirea infractiunii de uzurpare de calitati oficiale, prev. de art. 258 alin. 1 C. pen. (primul inculpat), respectiv pentru savarsirea infractiunii de abuz in serviciu, prev. de art. 297 alin. 1 C. pen. si a complicitatii la comiterea infractiunii de uzurpare de calitati oficiale, prev. de art. 48 alin. 1 C. pen. rap. la art. 258 alin. 1 C. pen. (al doilea inculpat)”, a transmis Parchetul General.

Calin Popescu Tariceanu, trimis in judecata pentru abuz in serviciu.

Citeste si articolul :   Politia: Data poate fi modificata pe o Declaratie, daca motivul si traseul deplasarii raman aceleasi

Procurorii mentioneaza ca, desi primul inculpat se afla in stare de incompatibilitate cu functia de senator (avea interdictia de a mai ocupa o functie sau o demnitate publica timp de 3 ani de la data de 4 martie 2015 cand a ramas definitiva si irevocabila decizia Inaltei Curti de Casatie si Justitie – Sectia de Contencios Administrativ si Fiscal), acesta a folosit fara drept, din data de 11 decembrie 2016 pana in prezent, calitatea oficiala de senator in actuala legislatura a Parlamentului Romaniei.

”In aceasta calitate a indeplinit acte care implica exercitiul autoritatii de stat, a participat la sedintele Senatului, a facut parte din comisii permanente si speciale ale Senatului, a avut initiative legislative, a votat proiecte de acte normative, a adresat intrebari si interpelari etc.). Fata de cel de al doilea inculpat, s-a retinut ca, in perioada 2 martie 2017 – 2 septembrie 2019, in exercitarea atributiilor de serviciu specifice unei functii de conducere in cadrul Senatului Romaniei, prin neindeplinirea actelor vizand constatarea incetarii mandatului de senator al primului inculpat si nesupunerea votului Plenului Senatului a adoptarii unei hotarari de vacantare a locului de senator in cauza, a cauzat vatamarea drepturilor persoanei care, in urma alegerilor parlamentare din data de 11 decembrie 2016 a ocupat pe buletinul de vot pentru functia de senator pozitia urmatoare”, au mentionat procurorii.

Autor