Surpriza mare: Tariceanu candideaza la Primaria Capitalei

Calin Popescu Tariceanu a facut anuntul intr-o conferinta de presa. Liderul ALDE spune ca a luat decizia de a candida la Primaria Bucuresti. ”Nu e timp de experimente, e nevoie de oameni cu greutate, cu experienta. Experienta politica pe care am acumulat-o ca premier, presedinte al Senatului, e buna pentru Bucuresti. Consider ca am o responsabilitate fata de colegii mei din partid. Nu e firesc ca generalul sa stea numai la birou intr-o batalie”, a declarat Tariceanu.

Politicianul a vorbit si despre negocierile cu PSD, spunand ca ”posibilitatile pentru ALDE erau foarte limitate, PSD a vrut – corect – sa isi pastreze primarii pe care ii au”.

”As fi vrut sa avem un USL 2024, o alianta larga cu mai multe partide, dar proiectul e nerealizabil, pentru ca fiecare partid vrea sa isi maximizeze reprezentarea”, a mai declarat Tariceanu.

La europarlamentarele din 2019, ALDE a inregistrat 4,11, scor sub pragul electoral care nu i-a permis intrarea in Parlamentul European.

Candidatura sa ar putea sa schimbe voturile actualului primar general Gabriela Firea in cursa cu Nicusor Dan pentru un nou mandat. Cu o zi inainte, a mai intrat in competitie si generalul Ioan Sirbu, fost director al Spitalului Militar care este sprijinit de formatiunea lui Victor Ponta.

Citeste si articolul :   Peste o mie de protestatari sunt in fata Guvernului: "In Piata gasiti o larga reprezentare a poporului roman"

Pe partea dreapta este posibila o candidatura din partea fostului presedinte Traian Basescu, ca urmare a neprimirii PMP in alianta incheiata de PNL cu USR-PLUS.

Autor