Surpriza mare: Tariceanu candideaza la Primaria Capitalei

Calin Popescu Tariceanu a facut anuntul intr-o conferinta de presa. Liderul ALDE spune ca a luat decizia de a candida la Primaria Bucuresti. ”Nu e timp de experimente, e nevoie de oameni cu greutate, cu experienta. Experienta politica pe care am acumulat-o ca premier, presedinte al Senatului, e buna pentru Bucuresti. Consider ca am o responsabilitate fata de colegii mei din partid. Nu e firesc ca generalul sa stea numai la birou intr-o batalie”, a declarat Tariceanu.

Politicianul a vorbit si despre negocierile cu PSD, spunand ca ”posibilitatile pentru ALDE erau foarte limitate, PSD a vrut – corect – sa isi pastreze primarii pe care ii au”.

”As fi vrut sa avem un USL 2024, o alianta larga cu mai multe partide, dar proiectul e nerealizabil, pentru ca fiecare partid vrea sa isi maximizeze reprezentarea”, a mai declarat Tariceanu.

La europarlamentarele din 2019, ALDE a inregistrat 4,11, scor sub pragul electoral care nu i-a permis intrarea in Parlamentul European.

Candidatura sa ar putea sa schimbe voturile actualului primar general Gabriela Firea in cursa cu Nicusor Dan pentru un nou mandat. Cu o zi inainte, a mai intrat in competitie si generalul Ioan Sirbu, fost director al Spitalului Militar care este sprijinit de formatiunea lui Victor Ponta.

Citeste si articolul   Accident grav in Romania. Sapte persoane au fost ranite

Pe partea dreapta este posibila o candidatura din partea fostului presedinte Traian Basescu, ca urmare a neprimirii PMP in alianta incheiata de PNL cu USR-PLUS.