Doliu in Romania! Inca o stea a Generatiei de Aur a plecat la ceruri

Doliu in teatrul din Romania! Eduard Mihail Marinescu, actor la Teatrul National din Targu Mures, a decedat la varsta de 62 de ani.

Anuntul trist a fost facut de colegii sai, pe o retea de socializare.

„Anuntam cu adanca durere in suflet incetarea din viata a fostului nostru coleg si prieten drag, actorul Eduard Marinescu (10 iunie 1959 – 14 decembrie 2020).

Publicitate

Doliu in teatru din Romania!

Eduard Mihail Marinescu se alatura echipei teatrului la 1 iulie 1985 si ramane loial scenei targumuresene intreaga sa cariera, jucand in peste 60 de spectacole. Dintre cele mai importante roluri amintim: Polivec in Peripetiile bravului soldat Svejk (r. Eugen Mercus, 1986), Platan Stamatescu in …Escu (r. Nicoleta Toia, 1989), Christian Martin in O dragoste de milioane (r. Dan Alecsandrescu, 1991), Pompey in Masura pentru masura ( r. Theodor-Cristian Popescu, 1997), Serban Boriga in Duelistul (r. Attila Vizauer, 2002) Ion Sorcova in Domnisoara Nastasia (r. Sorin Misiriantu, 2009), Cebutkin in Trei surori (r. Harsanyi Zsolt, 2016) si Ipistatul in D`ale Carnavalului (r. Adi Iclenzan, 2019).

A jucat alaturi de actorii Generatiei de Aur a teatrului, a avut-o partenera de scena pe insasi mama lui, actrita Lidia Rosca-Marinescu, a jucat apoi alaturi de generatiile care au urmat, dar a jucat si online, cum o cer acum vremurile. Asadar, Edi a fost un actor mereu prezent in viata Teatrului si va ramane mereu prezent in sufletele si in amintirile noastre.

Citeste si articolul :   33 de decese la caminul de batrani din Galati. Zeci de persoane raman internate in spital

Cine doreste sa ofere un ultim omagiu o poate face la slujba de Priveghi maine, (marti, N.R.), 15 decembrie, ora 16:30, si la slujba de Inmormantare miercuri, 16 decembrie, ora 12:00, la Capela Vili Funerar.

Transmitem sincere condoleante familiei si celor apropiati. Dumnezeu sa il odihneasca in pace. Colectivul Teatrului National Targu-Mures”, este mesajul postat pe pagina de Facebook a teatrului din Targu Mures.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.