Mihaela Bilic: Cel mai bun leac impotriva racelii si gripei

Nutritionistul Mihaela Bilic ne spunem cum sa facem fata racelii si gripei. Medicul recomanda introducerea in alimentatie a fructelor si legumelor bogate in vitamina C, dar si a suplimentelor care pot asigura necesarul de vitamina C, importanta pentru imunitate.ca sa ne intarim rezistenta organismului

Ce trebuie sa consumam

“Din punct de vedere al alimentatiei, putem face lucruri pentru sanatatea noastra. Vitamina C e aliatul nostru. Un gram pe zi poate nu doar sa previna boala, ci si sa diminueze simptomele bolii. De data aceasta, as recomanda vitamina C sub forma de suplimente. Ca sa luam din legume si fructe, ar trebui sa mancam 3-4 kilograme pe zi,” a spus Mihaela Bilic.

Cel mai bun leac pentru boala

Publicitate

“Din punct de vedere al mancarii, as recomanda condimentele, ingrediente de tip usturoi, ardeiul iute, care are efectul extraordinar la nivelul ochilor si nasului, fluidifica secretiile si, chiar daca ne curge nasul mai mult, el reuseste sa elimine inflamatia. Un element care vine din Asia, tot mai la moda, e ghimbirul. Recomand proaspat ras sau infuzie. Sunt condimentele care ne ajuta eficient,” a mai spus nutritionistul.

Citeste si articolul :   Alexandru Rafila: Din toamna vom co-exista cu doua virusuri

Febra este un fenomen natural al organismului

“Din punct de vedere al medicamentelor, tot ce inseamna produse antiinflamatoare, tip paracetamol, pot ameliora. Cand raceala are manifestari suplimentare, adica migrena, tuse, trebuie sa mergem la doctor, pentru ca s-ar putea sa fie o gripa mai grava, care nu se trateaza la domiciliu. Febra, in prima faza, e un fenomen natural al organismului. Prin cresterea temperaturii, omoara microbii. Din aceasta cauza febra si transpiratiile sunt prima bariera de protectie a org. Nu trebuie sa ne speriem. Din punct de vedere al suplimentelor, vitamina C poate fi in produse alaturi de zinc. Este un alt mineral care creste imunitatea,” a mai spus Mihaela Bilic.

Cum iti programezi organismul pentru sezonul rece

“Imunitatea „locuieste” la nivelul tubului digestiv. In colon sunt populatiile de bacterii care ne asigura imunitatea. Un organism de 60 de kilograme, are 2 kilograme de bacterii vii. De echilibrul lor depinde sanatatea noastra si n-ar fi rau sa le hranim. Trebuiesc hranite cu produse de tip probiotic, care inseamna orice fel de aliment fermentat, lactate, muraturi, avem bacterii vii. Sau amidonul care hraneste aceste bacterii. Din pacate, foarte multa lume renunta la produse fainoase pe criteriul de silueta. Insa, acesti colocatari de care tine imunitatea trebuie hraniti, asa ca nu eliminati din alimentatie cartoful, banana. Amidonul face foarte bine la nivelul intestinului. Vitamina C, inainte de sezonul rece, 1 gram pe zi, 3 luni, poate creste imunitatea pana la 20%,” a mai spus nutritionistul.

Autor

Autor: Drimboi Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al ziarului online fabricatinromania.infoEditor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.