Cele mai bune 10 modalitati de a combate raceala

Curgerea nasului, durerea in gat, tuse – acestea sunt primele simptome ale gripei si racelii.

Prin urmare, este important sa nu aveti aceste boli , ci sa incepeti sa o luptati cat mai devreme posibil.

De fapt, exista multe modalitati de a vindeca boala in primele zile. Toate aceste masuri pot fi utilizate pentru prevenirea bolii.

1. Nivelul de umiditate dorit.

Umiditatea scazuta usuca pasajele nazale si ingreuneaza respiratia. Este important nu numai sa cumparati un umidificator, ci si sa va asigurati ca ramane curat. In caz contrar, mucegaiul va incepe sa se dezvolte in el si acest lucru poate provoca alergii.

Publicitate

2. Vitamina D

Cercetarile arata ca persoanele care nu primesc suficienta vitamina D sunt mult mai predispuse sa sufere de infectii ale cailor respiratorii superioare.

3. Pastrati-va mainile curate si evitati sa va atingeti ochii si nasul.

Un studiu din 2008 a constatat ca oamenii isi ating fetele in medie de 16 ori pe zi. In caz de boala, acesta este cel mai sigur mod de raspandire a bacteriilor. In plus, nimeni nu a anulat nici igiena mainilor.

Citeste si articolul :   Ce este atacul de cord, boala care l-a rapus pe Diego Maradona. Care sunt simptomele ce nu trebuie ignorate

4. Dezinfectati-va telefonul.

S-a dovedit stiintific ca telefoanele contin de 10 ori mai multe bacterii decat toaletele publice. Prin urmare, cumparati servetele speciale pentru a va dezinfecta dispozitivul.

Publicitate

5. Relaxare

Uneori ne imbolnavim nu numai din cauza virusului, ci si din cauza stresului. Prin urmare, este important sa va puteti relaxa, sa renuntati la situatie si sa va recuperati. Acest lucru va va ajuta sa va echilibrati nivelul de cortizol, hormonul stresului.

A face yoga, a face o plimbare in parc dupa munca si a va intalni cu prietenii in mod regulat va poate ajuta sa obtineti un pic de energie.

6. Dormi suficient.

Somnul bun este cheia prevenirii racelii. Cercetatorii au descoperit de mult ca persoanele care dorm mai bine au mai putine sanse sa se imbolnaveasca. Rata de somn pentru un adult este de 7-8 ore.

7. Suplimente de zinc

Zincul ajuta la reducerea simptomelor gripei. Prin urmare, adaugati linte, tofu, carne rosie in dieta dvs., acest lucru nu este doar sanatos, ci si delicios.

Citeste si articolul :   Cine nu ar trebui sa manance ghimbir si de ce

8. Bea din paharul tau.

Faceti o regula in familie – fiecare persoana are propriul pahar si bea doar din el. In acest caz, chiar daca o persoana se imbolnaveste, riscul de a prinde boala datorita faptului ca ai baut dintr-o cana va fi minim.

9. Probiotice.

Nu toate bacteriile sunt daunatoare. Bacteriile intestinale care se gasesc in alimentele probiotice precum iaurtul, varza acra pot imbunatati sistemul imunitar.

10. Vaccin antigripal.

Raceala si gripa pot fi similare, dar gripa este de multe ori mai complicata. Prin urmare, fiti proactivi si asigurati-va ca primiti vaccinul antigripal.

Publicitate

Autor