Crucea Rosie incepe o campanie nationala pentru combaterea COVID-19

Crucea Rosie incepe o campanie nationala pentru combaterea COVID-19 care presupune informarea populatiei despre epidemie si ajutorarea unor familii nevoiase cu produse de igiena. Activitatea va tine patru luni.

23.500 de elevi din 40 de judete si patru sectoare ale Municipiului Bucuresti vor participa, timp de 4 luni, la sesiuni de educatie pentru sanatate si suport emotional, atat in scoli cat si online. Sesiunile vor fi sustinute de voluntari instruiti ai Crucii Rosii Romane.

Totodata, 188.000 de adulti, in special din mediul rural sau din comunitati aflate in risc de infectare, vor primi informatii despre preventia imbolnavirii cu virusul SARS-CoV-2, precum si sfaturi despre efectele psihologice ale pandemiei, despre reducerea stigmatizarii asociate cu boala COVID-19 si despre modalitatile de reducere a stresului provocat de aceasta.

Publicitate

Proiectul are in vedere si ajutorarea a 8.122 de familii nevoiase cu pachete cu produse de igiena.

Publicitate

„Crucea Rosie Romana ramane in continuarea in prima linie a ajutorului umanitar alaturi de cei aflati in nevoie. Conform misiunii noastre, avem in vedere sprijinul acestora cu produse de igiena. Suntem constienti, totodata, ca un rol foarte important in limitarea transmiterii noului coronavirus este informarea corecta si completa. Cu sprijinul voluntarilor nostri, vom ajunge acolo unde informatia este greu de obtinut, unde oamenii nu au acces la materiale de informare si de protectie sau unde exista un grad inalt de scepticism privind urgenta situatiei in care ne aflam”, a declarat Ioan Silviu Lefter, directorul general al Crucea Rosie Romana.

Citeste si articolul :   Vaccinul Pfizer impotriva coronavirusului are 95% eficienta

Campania nationala de informare a populatiei se desfasoara si in sistem online, inclusiv pe retelele de socializare.

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.