Ion Cristoiu este convins ca seful statului nu va da inapoi, iar alegerile parlamentare vor avea loc la 6 decembrie

Publicistul Ion Cristoiu afirma ca presedintele Iohannis ar fi trebuit sa imparta responsabilitatile si cu alti decidenti, atat in cazul desfasurarii alegerilor parlamentare din 6 decembrie, cat si in comunicarea masurilor pentru gestionarea pandemiei de COVID-19.

Ion Cristoiu este convins ca seful statului nu va da inapoi, iar alegerile parlamentare vor avea loc la 6 decembrie, si critica faptul ca presedintele Iohannis nu a chemat partidele parlamentare la consultari pe aceasta tema.

„Nu va da inapoi. Alegerile nu mai pot fi date inapoi, dar singurul lucru rational, dar el nu-l face, este acesta sa convoci partidele parlamentare la consultari. Marea problema este ca nu au curaj sa spuna un lucru: <facem lockdown pana pe 1 decembrie si mergem la vot>. Dar in momentul in care spui asta, dar spui numai tu si nu iti iei parteneri partidele care vor juca meciul, atunci sigur tu esti pagubas. Daca i-ai chema – oricum nu mai da nimeni inapoi, au varat bani in campania electorala- in comunicare publica nu mergi pe ideea <trebuie sa tinem alegeri ca sa le castigam noi>, vii si spui <ba nu mai putem sa nu facem meciul> (…) In acel moment, PNL si autoritatile ar scapa de responsabilitatea masurilor. Nu asculta nimeni pentru ca presedintele daca ati observat foloseste cuvantul <eu>”, a afirmat publicistul la emisiunea Gandurile lui Cristoiu, de la aleph News.

Citeste si articolul :   Gata! S-au anuntat rezultatele finale BEC alegeri parlamentare 2020.

Ion Cristoiu sustine ca Iohannis pune prea mare pret pe sfaturile consilierilor sai si greseste luand asupra sa responsabilitatea anuntarii unor masuri legate de pandemie, care, de fapt, ar trebui sa revina specialistilor.

Publicitate

Publicitate

„Presedintele e intr-o faza in care consilierii il conving ca tot ce spune el este aur curat . Observati ca el face o mare greseala, isi ia mullte lucruri asupra sa. Trebuie sa lasi unele lucruri sa le spuna specialistii. A fost mesaj catre natiune, asta e grav. Si atunci semnalul e ca e groasa rau daca el ne spune sa ne imbolnavim linistiti. Daca era, se facea o conferinta de presa, venea Raed Arafat si raspundea unei intrebari. Dar a fost un mesaj catre natiune < imbolnaveste-te grav, nu e nicio problema, ca noi avem unde sa te tratam>. A ajunge la Terapie intensiva inseamna sa te imbolnavesti grav. E sinistru, maine- poimaine o sa ne spuna <muriti linistiti,ca avem unde sa va inmormantam>, pentru ca terapia Intensiva este un moment in care nu-si doreste nimeni sa ajunga.(…) Nu ma poate linisti nimeni”, a spus publicistul.

Citeste si articolul :   Coronavirus Romania. Bilantul anuntat de autoritati

In opinia sa, mesajul lui Iohannis ca vom avea suficiente locuri la terapie intensiva inseamna nu scaderea, ci cresterea numarului de infectari cu noul coronavirus, si constata ca, in astfel de situatii delicate, presedintele ar trebui sa taca si sa-i lase pe responsabilii din Sanatate sa anunte masurile.

„Ba dimpotriva, daca vine presedintele si spune <sa stiti ca o sa crestem capacitatea inseamna ca in perioada urmatoare o sa avem un numar mai mare de infectari>. Raed Arafat sau ministrul Sanatatii nu au iesit ei cu declaratii pentru ca fiecare isi apara pielea si singurul care nu-si da seama ca e bine in perioade din astea sa si taci este el. La un moment ajungi la convingerea ca tu esti mai tare. Uitati-va in conferintele de presa. El ne spune sa ne spalam pe maini si noi ne imbolnavim si mai rau”, a conchis Ion Cristoiu.

Presedintele Klaus Iohannis a afirmat marti, intr-o declaratie de presa la Cotroceni, ca „planul strategic pentru urmatoarea perioada prevede etape clare de implementare si urmareste deschiderea unor noi capacitati de terapie intensiva distribuite la nivel national, precum cele de la Oradea, Constanta, Craiova, in locatii nou construite cu destinatii de Terapie Intensiva sau care se vor transforma in sectii de terapie intensiva. Si aici am solicitat foarte concret date despre Bucuresti. Si aici vom avea, in sapte spitale, o extensie a capacitatii de Terapie Intensiva si pot sa va spun in urmatoarele maximum zece zile vom avea, suplimentar fata de ce exista acum, 123 de paturi de Terapie Intensiva”.

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.