Emmanuel Macron anunta relaxarea restrictiilor antiepidemice in Franta

Presedintele Frantei, Emmanuel Macron, a anuntat marti seara ca restrictiile antiepidemice vor fi relaxate incepand din 28 noiembrie, iar carantina generala s-ar putea incheia pe 15 decembrie.

“O noua etapa va incepe in 28 noiembrie. Insa nu se vor schimba urmatoarele lucruri: carantina adaptata si sistemul de atestare a deplasarilor vor ramane in vigoare, va trebui sa continuam lucrul de la domiciliu si sa renuntam la deplasarile care nu sunt necesare. Deplasarile pentru relaxare si activitatile fizice vor fi permise pe o raza de 20 de kilometri in jurul domiciliului si pentru o durata de trei ore; vor fi permise activitatile extrascolare in aer liber, iar magazinele si serviciile la domiciliu vor functiona pana la ora 21.00”, a declarat Emmanuel Macron intr-un discurs televizat, conform cotidianului Le Figaro.

Publicitate

“Alta etapa va incepe in 15 decembrie, daca vom ajunge la un nivel sub 5.000 de infectari pe zi. In acest caz, carantina generala ar putea inceta, ne vom putea deplasa fara adeverinta intre regiuni si vom putea petrece Craciunul cu rudele”, a explicat presedintele Frantei, subliniind ca, dupa 15 decembrie, ar ramane restrictiile privind deplasarile in intervalul 21.00-7.00, cu exceptiile serilor de 24 decembrie si 31 decembrie. “Vom putea circula liber in serile de 24 si 31 decembrie, dar nu vor fi permise adunarile publice”, a subliniat Emmanuel Macron.

Citeste si articolul :   Vaccinul anti-Covid al British American Tobacco din frunze de tutun poate fi testat pe oameni

Salile de sport si restaurantele ar putea fi redeschise in Franta incepand din 20 ianuarie 2021.

Publicitate

Emmanuel Macron a dat asigurari ca vaccinarea anti-Covid-19 nu va fi obligatorie. “Vom obtine un numar suficient de doze de vaccin. Uniunea Europeana are contracte cu producatori si vom incerca sa producem cat mai multe doze in Europa. Nu voi face vaccinarea obligatorie”, a subliniat Macron.

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.