Joseph Biden si-a prezentat primii membri ai Administratiei si a evocat rolul SUA pe plan mondial

Presedintele-ales, Joseph Biden, si-a prezentat marti primii membri ai viitoarei Administratii de la Washington, subliniind ca Statele Unite sunt pregatite sa revina la colaborarea cu aliatii pentru un rol de conducere pe plan mondial.

“Astazi, sunt pregatit sa anunt nominalizarile si personalul esential pentru politica externa si pentru functiile in domeniul securitatii nationale. Este o echipa care va garanta securitatea tarii si a poporului nostru. Este o echipa ce reflecta faptul ca America a revenit si este pregatita sa conduca lumea, nu sa se retraga din ea”, a afirmat Joseph Biden, conform CNN, in cursul unui eveniment politic organizat in orasul Wilmington din statul Delaware.

“Echipa este la inaltimea momentului. Ei intruchipeaza credinta mea ca America este cea mai puternica atunci cand colaboreaza cu aliatii. In mod colectiv, aceasta echipa a obtinut unele dintre cele mai importante realizari in domeniul securitatii nationale si pe plan diplomatic din istoria recenta”, a subliniat Joe Biden.

Citeste si articolul :   Joseph Biden lasa in sarcina Congresului si a lui Mike Pence decizia demiterii lui Donald Trump

Presedintele-ales al SUA l-a desemnat pe Antony Blinken pentru functia de secretar de Stat si pe Alejandro Mayorkas pentru postul de secretar pentru Securitatea Interna. Avril Haines va ocupa postul de director al Comunitatii serviciilor de informatii, iar Linda Thomas-Greenfield va fi ambasador al SUA la ONU.

Publicitate

Publicitate

Jake Sullivan a fost desemnat consilier prezidential pentru Siguranta nationala, iar John Kerry emisar special pentru protejarea climei. Ron Klain a fost desemnat sef al Cancelariei prezidentiale. Jen O’Malley Dillon, directorul echipei de campanie electorala, va fi adjunct al sefului Cancelariei de la Casa Alba.

Potrivit unor surse citate de postul CNBC, Joseph Biden o va desemna pe Janet Yellen, fost presedinte al Rezervei Federale (FED), secretar al Trezoreriei.

Joseph Biden a anuntat, luni, desemnarea a doi consilieri prezidentiali pentru afaceri legislative. Reema Dodin si Shuwanza Goff, pana acum consilieri parlamentari, vor deveni directori adjuncti ai Oficiului prezidential pentru Afaceri Legislative.

Mike Donilon, unul dintre apropiatii lui Joe Biden, va fi consilier prezidential de rang inalt, iar Steve Ricchetti, fost sef de cabinet cand Biden era vicepresedinte, va deveni consilier prezidential pentru strategii politice.

Citeste si articolul :   China ameninta cu arestarea cetatenilor americani ca reactie la actiuni ale Washingtonului

Congresmanul Cedric Richmond va renunta la mandatul parlamentar si va deveni consilier prezidential si director al Biroului prezidential pentru Responsabilitate Publica.

Dana Remus, consilier juridic in echipa de campanie electorala a lui Joe Biden, va fi consilier prezidential pentru Afaceri juridice.

Julie Rodriguez, director-adjunct al echipei de campanie, va fi directorul Oficiului pentru Afaceri Guvernamentale de la Casa Alba.

Annie Tomasini, fost adjunct al secretarului de presa al Casei Albe cand Joe Biden era vicepresedinte, va coordona activitatile Biroului Oval.

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.