Joe Biden: “Vom castiga aceasta cursa electorala”

Joseph Biden, candidatul Partidului Democrat, a reiterat vineri seara (sambata dimineata, ora Romaniei), ca este increzator in castigarea scrutinului prezidential din Statele Unite cu o majoritate clara.

“Nu avem inca o declaratie finala a victoriei, dar cifrele ne spun ca este clar. Vom castiga aceasta cursa electorala. Priviti ce s-a intamplat. Acum 24 de ore, eram in urma in statul Georgia, acum avem avans si vom castiga acest stat. Acum 24 de ore, eram in urma in Pennsylvania si vom castiga in Pennsylvania. Avem avans, vom castiga in Arizona, vom castiga in Nevada, ne-am dublat avansul in Nevada”, a declarat Joseph Biden, intr-un discurs rostit din Wilminton, Delaware.

“Suntem pe cale sa depasim 300 de voturi ale Colegiului electoral federal. Si priviti cifrele la nivel national. Vom castiga aceasta cursa cu o majoritate clara, cu natiunea care ne sustine”, a afirmat Joseph Biden.

Politicianul democrat a pledat pentru depasirea clivajelor puternice din politica, subliniind ca, in calitatea de presedinte, va avea sarcina de a reprezenta “intreaga natiune”. “Poate ca suntem oponenti, dar nu suntem inamici. Suntem americani. Nu am fost niciodata mai optimist in legatura cu viitorul acestei natiuni. Nu exista niciun motiv pentru care sa nu putem detine controlul in secolul 21. Trebuie doar sa ne amintim cine suntem”, a subliniat Biden.

Publicitate

“Am primit un mandat pentru actiuni” in combaterea pandemiei, in relansarea economiei, in protejarea climei si contracararea rasismului sistemic. “In timp ce asteptam rezultatele finale, vreau ca oamenii sa stie ca nu vom astepta sa ne facem treaba. Vreau sa stie toata lumea ca, din prima zi, vom aplica planul de aducere sub control a virusului. Putem salva numeroase vieti in lunile care vin”, a precizat Biden.

Joseph Biden are sanse mari sa obtina confirmarea victoriei in scrutinul prezidential din SUA, in contextul in care avansul sau a crescut in statele Pennsylvania si Nevada.

Insa echipa lui Donald Trump contesta numararea voturilor prin corespondenta in statele decisive. Donald Trump, presedintele in functie al SUA, i-a cerut contracandidatului sau sa nu proclame “in mod gresit” victoria in scrutinul prezidential, avertizand ca procedurile de contestare a rezultatelor abia incep. “Joe Biden nu ar trebui sa pretinda in mod gresit functia de presedinte. Si eu as putea pretinde acest lucru. Procedurile legale abia incep”, a afirmat Donald Trump, prin Twitter. “Am avut avansuri majore in toate aceste state in seara alegerilor, iar apoi au disparut miraculos pe masura ce au trecut zilele. Poate ca aceste avansuri vor reveni in contextul in care lansam proceduri judiciare”, a subliniat Trump.

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.