Testul COVID-19, obligatoriu in Romania pentru cei care vin din tari cu multe imbolnaviri

TestulCOVID-19 devine obligatoriu in Romania pentru persoanele care vin din tarile cu rata mare de incidenta.

Ministrul Sanatatii, Nelu Tataru, a declarat, luni seara, ca cetatenii care vin in Romania, pentru trei zile, din tarile cu indice ridicat de infectare, pot intra in tara cu un test negativ efectuat in ultimele 48 de ore.

Daca vin pentru o perioada mai lunga, trebuie sa intre in carantina 14 zile. In cea de-a 8-a zi pot cere un nou test, iar daca acesta va fi negativ, pot iesi din carantina in cea de-a 10-a zi.

Evaluarea fiecarui caz se va face in continuare prin anchete epidemiologice, a adaugat Tataru.

Publicitate

Potrivit deciziei remisa presei dupa conferinta de presa, se aproba lista tarilor/zonelor de risc epidemiologic ridicat pentru care se instituie masura carantinei asupra persoanelor care sosesc in Romania din acestea, in vigoare incepand cu data de 07.10.2020.

Publicitate

Tarile din care se intra in carantina la domiciliu pentru 14 zile sunt: Israel, Andorra, Muntenegru, Bahrain, Aruba, Argentina, Guam, Bonaire, Saint Eustatius and Saba, Spania, Cehia, Costa Rica, Puerto Rico, Bahamas, Republica Moldova, Franta, Olanda, Gibraltar, Polinezia Franceza, Sint Maarten, Liban, Belgia, Panama, Capul Verde, Statele Unite ale Americii, Peru, Kuweit, Columbia,
Brazilia, Armenia, Marea Britanie, Islanda, Oman, Irak, Maldive, Paraguay, Luxembourg, Belize, Emiratele Arabe Unite, Palestina, Danemarca, Libia, Ungaria, Chile, Slovacia, Ucraina, Austria,
CuraA§ao, Georgia si Qatar.

Citeste si articolul :   Un bolnav cu COVID din Medias a decedat asteptand sa se elibereze un pat de terapie intensiva in vreun spital

Se excepteaza de la masura prevazuta la alin. (1), persoanele care sosesc in Romania din tarile/zonele de risc epidemiologic ridicat, daca raman pe teritoriul national pentru o perioada mai mica de 3 zile (72 de ore) si prezinta un test negativ pentru SARSCoV-2, efectuat cu cel mult 48 de ore inaintea intrarii pe teritoriul national.

Persoanele care sosesc in Romania din tarile/zonele de risc epidemiologic ridicat prevazute la alin. (1) si intra in carantina pentru o perioada de 14 zile, pot iesi din carantina dupa a 10 zi, daca efectueaza un test pentru SARS-CoV-2 in a 8 a zi de carantina, iar rezultatul acestuia este negativ si nu prezinta simptomatologie specifica.

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.