11 remedii naturale pentru arsurile la stomac care functioneaza cu adevarat

Aciditatea stomacului sau senzatia de arsura in stomac este o senzatie neplacuta pe care o experimenteaza multi oameni. Conform statisticilor, de la 20 la 50% din populatie prezinta periodic arsuri la stomac, iar 10-20% sufera de aceasta afectiune mai des decat o data pe saptamana.

Mediul unui stomac sanatos este acid, datorita actiunii acidului clorhidric – componenta principala a sucului gastric. Si in esofag, aciditatea este aproape neutra. In mod normal, sfincterul, un muschi circular, impiedica miscarea inversa a alimentelor. Cand sfincterul este slabit, continutul acid al stomacului este aruncat in esofag.

Acest proces se numeste reflux.

Peretii stomacului sunt captusiti din interior cu un film protector de mucus. Datorita acestui fapt, acestea sunt protejate de efectele agresive ale acidului. Dar in esofag, glandele care produc mucus protector sunt absente. Prin urmare, continutul gastric acid mananca membrana mucoasa, de fapt apare o arsura chimica.

Publicitate

Aceasta se manifesta printr-o senzatie de arsura sau durere.

Aceasta problema poate fi cauzata de:

-boli gastro-intestinale;

-tulburari de alimentatie;

-administrarea unor medicamente;

-excesul de greutate corporala;

-fumat;

-sarcina.

Efectul terapeutic implica de obicei terapia medicamentoasa. Selectarea medicamentelor este efectuata de un medic, tinand cont de diagnostic. Cel mai adesea, medicamentele sunt prescrise simultan din mai multe grupuri (cel putin antiacide + gastroprotectori). Dar exista si remedii naturale care pot atenua aceasta afectiune.

Citeste si articolul :   Lucruri mai putin stiute despre capsuni. Ce se intampla in corpul tau atunci cand mananci aceste fructe

1. Apa.

Un pahar de apa curata si calda va reduce in mod natural aciditatea si va reduce senzatia de arsura. Lichidul ajuta la diluarea acidului si permite stomacului sa functioneze corect.

2. Bicarbonat de sodiu.

Bicarbonatul de sodiu ajuta la neutralizarea aciditatii din stomac. Pentru a face acest lucru, dizolvati o lingurita de bicarbonat de sodiu (4,6 g) intr-un pahar de apa (200 ml). Bea in picioare. Utilizarea sifonului pentru arsurile la stomac este contraindicata femeilor insarcinate si care alapteaza, precum si persoanelor care sufera de hipertensiune arteriala si boli cronice ale tractului gastrointestinal.

3. Suc de cartofi.

Sucul de cartofi calmeaza durerile, reduce productia de acid in stomac si ajuta la vindecarea membranei mucoase a tractului gastro-intestinal. Pentru a pregati cartofi proaspeti, clatiti si curatati trei tuberculi,radeti-i si stoarceti sucul prin panza. Lasati zeama sa fiarba 2-3 minute, dar nu mai mult, pentru ca oxidarea sa nu inceapa.

4. Ghimbir.

Ghimbirul este eficient datorita efectului sau alcalin, care regleaza pH-ul din stomac prin controlul compusilor acizi. Pentru a pregati infuzia, o lingurita de ghimbir ras se dizolva intr-o ceasca de apa fierbinte si se lasa la infuzat timp de 10 minute. Luati 50 ml de trei ori pe zi cu o jumatate de ora inainte de mese. Aceasta bautura ajuta la arsuri la stomac, greata, varsaturi si lipsa poftei de mancare.

Citeste si articolul :   8 alimente mai eficiente ca pastilele din farmacii

5. Infuzie de anason.

Anasonul s-a dovedit a fi un bun remediu natural pentru reducerea aciditatii stomacului. Cu toate acestea, trebuie avut in vedere faptul ca unele persoane sunt alergice la compusii sai activi. Pentru a pregati infuzia, aveti nevoie de 2 lingurite de anason si 1 pahar de apa fierbinte. Lasati-l sa fiarba timp de 10 minute.

6. Otet de mere.

Desi acest ingredient contine acizi, atunci cand este consumat si ingerat, otetul de mere are un efect alcalin care poate reduce aciditatea. Pentru a pregati infuzia, este suficient sa diluati o lingura de otet de mere intr-un pahar cu apa.

7. Suc de aloe vera.

Gelul de Aloe Vera actioneaza ca un tonic pentru stomac, ideal pentru reglarea aciditatii si imbunatatirea digestiei alimentelor. Gelul 100% aloe poate fi folosit singur sau adaugat in sucuri.

8. Papaya.

Fructul de papaya contine o enzima digestiva cunoscuta sub numele de papaina, care interfereaza cu diferite procese digestive si ajuta la reducerea aciditatii stomacului.

Papaina stimuleaza, de asemenea, absorbtia proteinelor, care previne refluxul acid. S-a dovedit ca aceasta enzima este eficienta in tratarea ulcerelor si chiar in ameliorarea sindromului intestinului iritabil. Papaya este recomandata pentru combaterea tulburarilor frecvente, cum ar fi constipatia, indigestia si gastrita. Mananca o bucata de papaya cruda sau adauga-o la o varietate de sucuri sau piureuri.

Citeste si articolul :   Mancare sanatoasa pe care toata lumea o considera nesanatoasa si pe care unii o evita

9. Scortisoara.

Infuzia de scortisoara poate face minuni, faciliteaza digestia si combate inflamatia, aciditatea si gazele. Pentru a pregati infuzia, veti avea nevoie de 1 lingurita de scortisoara (3 g) si 1 pahar de apa fierbinte (250 ml). Lasati 10 minute. Pentru a spori efectul acestei bauturi linistitoare, adaugati putina miere.

10. Banane.

Acest fruct are un pH de 5,6, facand din banane un remediu bun pentru simptomele acidului gastric. Mananca o mica bucata de banana cand incepi sa simti arsuri la stomac.

11. Ananas.

Acest fruct tropical este cunoscut pentru proprietatile sale diuretice, dar contine si enzime digestive (cum ar fi bromelina) care combate inflamatia si aciditatea stomacului. Cel mai bine este sa mananci ananas crud (mai degraba decat conservat) sau sa-l adaugi la o varietate de sucuri si piureuri.

Publicitate

Autor