Gulas de ciuperci consistent – o reteta de post

Reteta de gulas cu ciuperci va incalzeste in mod fiabil in zilele reci, tot ce trebuie sa faceti este doar sa incercati aceasta reteta de post.

Ingrediente:

300 g ceapa

sare

Publicitate

500 g ciuperci(de preferat proaspete)

400 g ciuperci brune sau pleurotus

2 catei de usturoi

1 bucata  praz

5 tulpini de cimbru

4 linguri de ulei

2 linguri de pasta de rosii

1 lingura de faina

piper

750 ml supa de legume

2 frunze de dafin

300 g rosii cherry

1 lingura sirop de artar

Se pune ceapa  intreaga in putina apa fierbinte cu sare (aproximativ 1-2 minute) . Apoi, se scurge, se clateste in apa rece si se curata.  Se pregatesc separat ciupercile. Se curata, se taie in functie de dimensiuniile pe care le au, fie se lasa intregi, fie se taie in bucati mai mici.

Publicitate

Se curata  usturoiul si se toaca marunt. De asemenea, se curata si prazul si se taie inele. Se spala cimbru iar cu ajutorul unei site se lasa la uscat.

Citeste si articolul :   Sfecla rosie intareste sistemul imunitar si protejeaza ficatul. Cum se consuma corect

Incalziti uleiul intr-o oala mare, incapatoare. Se prajesc ciupercile in porții, pe rand dupa care  se scot. Acum se caleste ceapa, prazul si usturoiul in uleiul in care s-au prajit ciupercile,  timp de aproximativ 5 minute. Se adauga pasta de rosii si faina si se caleste scurt. Se condimenteaza cu sare si piper. Adaugati cimbru, dupa care  acoperiti oala cu un capac si fierbeti timp de aproximativ 15 minute, amestecand de mai multe ori.

Spalati rosiile si taiati-le in jumatate. Adaugati la gulasul de ciuperci si fierbeti inca 5 minute. Condimenteaza dupa gust cu sare, piper si sirop de artar. Se orneaza cu putin cimbru. Se poate servi cu mamaliga!

Publicitate

Autor

Autor: Camelia Patru

Camelia este editor al ziarului online http://fabricatinromania.info, cu o experienta de peste 8 ani în managementul proiectelor și o mare pasiune pentru lumea dulciurilor, patiserie și stilul de viata sănătos.