Cele mai bune 7 alimente care imbunatatesc circulatia sangelui

Vasodilatatoarele sunt medicamente utilizate pentru deschiderea vaselor de sange si prevenirea problemelor de sanatate legate de inima. Exista insa si vasodilatatoare naturale care pot creste fluxul de sange si dilata vasele de sange.

Oxidul nitric este un vasodilatator puternic si poate fi obtinut din alimente bogate in L-arginina si flavonoide.

Oxidul nitric poate reduce tensiunea arteriala, precum si preveni accidentul vascular cerebral si arterele infundate. Cresterea nivelului de oxid nitric prin alimente este uneori optiunea preferata. In lista de mai jos a vasodilatatoarelor naturale, sunteti sigur ca veti gasi ceva de care va puteti bucura.

Cele mai bune vasodilatatoare naturale pentru a creste fluxul sanguin:

Publicitate

1. Citrice.

Diverse studii stiintifice au aratat ca vitamina C creste in mod natural productia de oxid nitric. Acest lucru, la randul sau, va poate ajuta sa reduceti tensiunea arteriala si sa va dilatati vasele de sange. In plus, deoarece citricele sunt o sursa excelenta de vitamina C, merita sa le consumati zilnic.

Mandarine, grapefruit, lamai si portocale ar trebui sa faca parte din dieta zilnica daca sunteti in cautarea unui vasodilatator natural. De asemenea, nu uitati ca vitamina C are proprietati anti-imbatranire excelente, care va vor mentine pielea si organele sanatoase pe perioada indelungata.

Citeste si articolul :   5 alimente care ajuta la scaderea colesterolului

2. Pesti de apa rece (in special somon).

Somonul si alti pesti de apa rece, inclusiv codul, tonul si multe altele, sunt bine cunoscuti pentru continutul lor superior de acizi grasi omega-3. Omega-3 sunt benefice pentru sanatatea generala a vaselor de sange, precum si pentru fluxul sanguin sanatos. De asemenea, contin coenzima Q-10.

Aceasta importanta molecula biologica are multe functii, dar in ceea ce priveste stimularea vasodilatatiei, coenzima Q-10 imbunatateste functia vaselor de sange, ajuta la relaxarea arterelor si previne descompunerea moleculei de oxid nitric in sine.

Aceasta inseamna ca este capabil sa-si exercite efectul vasodilatator pentru o perioada mai lunga de timp. Acest lucru il face un membru excelent al grupului vasodilatator natural.

Publicitate

3. Usturoi.

Usturoiul este un remediu traditional pentru infectiile virale si bacteriene. Dar exista diverse studii stiintifice care au dovedit ca usturoiul este, de asemenea, un vasodilatator puternic.

Usturoiul are capacitatea de a imbunatati circulatia, de a reduce tensiunea arteriala si de a sustine productia de oxid nitric. Datorita acestui fapt, usturoiul, atunci cand este consumat in mod regulat, reduce semnificativ riscul de a dezvolta boli cardiovasculare.

Citeste si articolul :   De ce este bine sa consumam avocado?

4. Ghimbir.

Ghimbirul este cunoscut a fi unul dintre cei mai buni vasodilatatori naturali. A fost folosit in India ca masura preventiva si solutie la diferite probleme de sanatate.

Ghimbirul este un puternic antioxidant care ajuta la cresterea productiei de oxid nitric.

Cand este utilizat in mod regulat, ghimbirul poate deschide in mod eficient vasele de sange, facandu-l un remediu bine cunoscut pentru bolile cardiovasculare, problemele stomacului si inflamatia organelor interne. Se crede, de asemenea, ca ajuta la restabilirea vitalitatii sexuale si, prin urmare, este recomandat barbatilor care sufera de disfunctie erectila.

5. Varza si spanac.

Varza si spanacul sunt legume verzi, cu frunze, care sunt surse excelente de vitamina K. Acest nutrient este important pentru mentinerea vaselor de sange sanatoase datorita capacitatii sale de a reduce stresul oxidativ si de a subtia sangele.

De asemenea, spanacul este incarcat cu nitrati, care imbunatatesc productia de oxid nitric. In plus, contine mult fier, care sustine transportul oxigenului in tot corpul.

Citeste si articolul :   Ce alimente nu pot fi combinate cu oua

Iar varza este bogata in magneziu, antioxidanti si coenzima Q10.

6. Rodia

S-a demonstrat ca acest fruct reduce inflamatia, creste nivelul de oxid nitric si reduce stresul oxidativ, care sunt factori asociati cu bolile coronariene. Polifenolii prezenti in rodie ajuta la transformarea nitritilor in oxid nitric, facandu-l un vasodilatator natural.

7. Nuci.

Aceasta nuca este bogata in L-arginina, deci poate mentine vasele de sange deschise. In plus, multe alte nuci sunt surse bune de L-arginina. Nutritionistii recomanda inmuierea nucilor timp de cel putin 5-6 ore inainte de a le consuma.

Publicitate

Autor