5 alimente care nu trebuie refrigerate

Nu toate alimentele se pastreaza bine la temperaturi scazute, deci nu ar trebui lasate la frigider. Acolo se pot deteriora rapid,  isi pot pierde gustul si aroma.

Iata cateva alimente care se vor pastra bine la temperatura camerei sau intr-un loc racoros si uscat, dar nu in frigider.

Banane

Bananele isi pastreaza aroma mai bine la temperatura camerei. Temperaturile scazute incetinesc maturarea, iar umezeala din frigider accelereaza procesul de descompunere. Puteti depozita bananele intr-un castron sau intr-un cos cu fructe de pe blatul bucatariei. Cel mai important, nu uitati sa le scoateti din pungi de plastic. In caz contrar, se vor deteriora rapid.

Cartofi

Cartofii pot fi depozitati intr-un loc racoros si intunecat, dar nu la frigider. Temperaturile scazute pot descompune amidonul, ceea ce va distruge textura si aroma cartofului. Un loc prea cald pentru a depozita cartofii, de asemenea, nu este potrivit, pot  putrezi rapid. Ideal daca aveti o pivnita racoroasa uscata. Acesta este locul unde se depoziteaza cel mai bine cartofii.

Usturoi

Numai cateii  de usturoi curatati  si taiati  pot fi lasati  la frigider timp de una pana la doua saptamani. Pastrati usturoiul necojit intr-un loc uscat, la temperatura camerei, pentru a preveni moartea si germinarea.

Crema  de ciocolata

Daca cumparati adesea pasta de ciocolata, atunci probabil stiti cat de greu este sa o intindeti pe paine, cu exceptia cazului in care mai intai o lasati sa stea la  cald timp de 15-20 de minute. Nu trebuie sa fie refrigerat. Datorita temperaturilor scazute, devine dur si se aglomereaza. De asemenea, isi pierde aroma in timp, asa ca lasati pasta intr-un dulap de bucatarie obisnuit sau pe masa.

Nuci

Temperatura din frigider poate strica gustul nucilor, asa ca pastrati-le calde (la temperatura camerei). Nu uitati insa ca nucile decojite absorb bine alte mirosuri, asa ca ar trebui lasate bine sigilate si tinute departe de alimentele cu miros puternic, precum condimentele.

Boabe de cafea

Nu lasati niciodata boabe de cafea in frigider. Umezeala si condensul le vor strica gustul, mirosul si textura. Nu veti putea face cafea delicioasa din astfel de boabe si, cel mai probabil, trebuie doar sa le aruncati. Pentru a pastra aroma si boabele de cafea, pastrati-le intr-un recipient etans (sau o punga) in dulapul de bucatarie, departe de alte alimente.

Autor