Carantina din aceasta noapte pentru alte localitati.

Raed Arafat a semnat ordinul prin care locuitorii municipiului Timisoara vor trebui sa stea in carantina inca 72 de ore. Decizia intra in vigoare in aceasta noapte la ora 00:00, si este valabila pana miercuri, 24 martie, ora 00:00. Potrivit comunicatului oficial, decizia a fost luata dupa ce s-a constatat ca rata de ocupare a paturilor de la ATI a atins capaciatea maxima. Carantina de 72 de ore se aplica si pentru comunele Mosnita Noua, Dumbravita, Ghiroda si Ghiroc.

”Ca urmare a situatiei existente in perimetrul format din raza administrativ-teritoriala a municipiului Timisoara si a comunelor limitrofe, unde rata de incidenta este ridicata, iar in baza datelor furnizate de CNCCI, gradul de ocupare a paturilor COVID ATI in judetul Timis, a atins capacitatea maxima, in vederea limitarii riscului ridicat de transmiterea a Coronavirusului SARS-CoV-2 printre comunitatile vizate, s-a stabilit prelungirea carantinei pentru inca 72 ore pentru ariile teritoriale din Judetul Timis, respectiv, municipiul Timisoara si comunele Mosnita Noua, Ghiroda, Giroc, Dumbravita, cu aplicabilitate imediata din data de 22.03.2021, ora 00:00.

Aceasta decizie a fost luata prin Ordin al Sefului Departamentului pentru Situatii de Urgenta, in urma consultarii cu conducerea Ministerului Sanatatii, data fiind lipsa intrunirii numarului minim de voturi care sa permita adoptarea unei hotarari a CJSU Timis in ceea ce priveste masurile necesar a fi aplicate in vederea limitarii noului virus, in pofida recomandarilor furnizate de DSP, ale avizelor si recomandarilor INSP.

Citeste si articolul :   Cum se arunca in siguranta masca si manusile de protectie la supermarket

Precizam ca aceasta masura are caracter temporar, ea fiind necesara pana la gasirea unei solutii viabile la nivel judetean sau national.”, arata autoritatile.

Publicitate

Ordinul semnat de Raed Arafat vine in contextul in care, sambata, Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta a esuat in incercarea de a vota cu 2/3 prelungirea carantinarii pentru aceste localitati. Alin Nica, presedintele Consiliului Judetean, s-a opus carantinarii, iar primarul Timisoarei, Dominic Fritz, a acuzat politizarea carantinei. Desi se declarase in favoarea acesteia, el s-a abtinut de la vot.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.