Ca sa iasa din mizeria in care a intrat, Iohannis a lansat o diversiune

Publicistul Ion Cristoiu afirma ca, pentru a nu fi obligat sa dea explicatii si sa-si prezinte public scuze pentru acuzatiile de tradare nationala aduse liderului PSD, presedintele Iohannis a pregatit o diversiune prin care agita un alt pericol: limba maghiara va deveni obligatorie in Ardeal.

Ion Cristoiu reaminteste ca, de la lansarea acuzatiilor la adresa lui Marcel Ciolacu, presedintele Iohannis nu a prezentat scuze, iar SRI nu a raspuns solicitarii liderului PSD de a-i preciza daca a transmis o informare sefului statului despre posibila sa tradare nationala.

„Il inteleg pe Eduard Hellvig. Nu cred ca SRI a trimis o asemenea nota pentru ca ar descalifica acest serviciu. Lui Eduard Hellvig ii e teama de moarte sa-l contrazica public pe stapanul lui de la Cotroceni, dar trebuie sa o faca. Eu o sa-l intreb pe Eduard Hellvig aproape in fiecare zi unde e raspunsul. E dator sa ne raspunda. Solicitarea nu e in numele tatalui sau sotului Marcel Ciolacu, ci in numele liderului principalului partid de opozitie. Daca domnul Hellvig crede ca doar teama sa de a nu-l supara pe dl. Iohannis conteaza, atunci sa-si dea demisia”, sustine jurnalistul.

Citeste si articolul :   Legea privind prelungirea mandatelor alesilor locali, neconstitutionala

Ion Cristoiu il acuza pe Klaus Iohannis ca a tarat SRI in jocuri politice, sustinand ca si serviciul era obligat sa raspunda. In opinia sa, sefului statului nu-i cadeau nici galoanele, nici tresele daca SRI raspundea la solicitarea liderului PSD.

Publicitate

„Ca sa iasa din mizeria in care a intrat, ca a fost o mizerie, dl. Klaus Iohannis a revenit acum si nu mai acuza PSD de tradare nationala, ci de un troc politic cu UDMR, tot pe baza unei legi care a trecut tacit. Bun, a trecut tacit, poate sa cada la Camera Deputatilor. Deci, de data aceasta, o diversiune din asta de doi lei, pregatita. Am vazut o campanie dusa de ziarul Adevarul, ca in Senat, nenorocire. De data aceasta nu mai e Tinutul Secuiesc, este limba maghiara care va fi obligatorie nu stiu unde, in Ardeal. Din punct de vedere politic, democratic mi se pare o continuare a unei campanii care nu-i face onoare nici presedintelui, nici SRI, nici PNL. E o tema nationalista, extremista care a fost adusa in discutie de Vadim Tudor pe vremuri si in ultimul timp murise”, a afirmat jurnalistul.

Citeste si articolul :   Veste proasta pentru romani. Anuntul oficial al autoritatilor

Ion Cristoiu mai spune ca presedintele Iohannis a recurs la pregatirea unei diversiuni pentru a nu raspunde la intrebarile legate de acuzatiile de tradare nationala aduse liderului PSD. In opinia jurnalistului, tema aleasa pentru a crea diversiunea – PSD-ul nu mai vrea sa dea Ardealul, dar face concesii UDMR- este o tema jalnica, periferica, fara sorti de izbanda.

„Nu stiu scopurile electorale. E clar ca, pentru a nu raspunde la intrebarea <e adevarat ca presedintele Camerei Deputatilor a comis o infractiune de tradare nationala>, presedintele azi a venit si a abatut atentia creand aceasta diversiune. Si va garantez ca presa miluita de guvern, cu ajutorul de stat, va incepe acum, o sa vedeti niste spume nationaliste, la toate ziarele asa-zis quality, la televiziunile de stiri, nenorocire, PSD troc cu UDMR, cu maghiarii. Nu a mai aparut acuzatia de tradare.

PSD-ul nu mai vrea sa dea Ardealul, dar face concesii UDMR. E o chestiune jalnica, nu ma asteptam, vorba lui Viktor Orban, de la presedintele Romaniei, cu pretentia de a fi european, modern, la abordarea acestei teme, care este o tema periferica, dupa parerea mea, si care nu poate fi relansata deoarece lumea a aflat de la presedintele Romaniei ca poate sa se plimbe prin Bucuresti si atata. Si eventual sa ne tundem in fiecare zi si sa ne punem dintii in fiecare zi”, a explicat Ion Cristoiu.

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.