Alerta alimentara in Romania. Produsele au fost retrase din magazinele Metro, Carrefour, Selgros si Penny.

Alerta alimentara in Romania. Doua tipuri de bauturi racoritoare au fost retrase din magazinele Metro, Carrefour, Selgros si Penny. Aceasta decizie a fost luata din cauza prezentei oxidului de etilena intr-un ingredient al materiilor prime utilizate.

„Compania Maspex Romania, in calitate de producator al marcii de bautura racoritoare Figo, produs in Romania, a fost informata de catre unul dintre furnizorii sai cu privire la existenta substantei oxid de etilena ce depaseste limitele permise de reglementarile in vigoare, intr-un ingredient al materiilor prime care ni s-au livrat.

Acest fapt are impact asupra anumitor produse Figo. Avand in vedere cantitatile extrem de mici utilizate, consideram ca nu exista niciun risc pentru sanatatea consumatorilor si compania a decis rechemarea produselor doar pentru a elimina orice suspiciune din partea acestora”, se mentioneaza intr- un anunt postat pe site-ul Autoritatii Nationale Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA).

„Daca ati achizitionat unul sau mai multe dintre produsele impactate si doriti sa solicitati rambursarea costului, va rugam sa returnati, la magazinul de la care ati cumparat, produsul sau ambalajul din loturile mentionate in lista, pana la data de 04.09.2021”, anunta compania.

Totodata, lanturile de magazine Selgros, Carrefour si Metro au facut anunturi referitoare la loturile de sucuri FIGO vandute.

Citeste si articolul :   Peste 35.000 de cazuri noi si 120 decese

Producatorul ALONOR COMPANY SRL a initiat retragerea de la comercializare a doua tipuri de sucuri Fruits & Friends, ca masura de preventie, existand suspiciunea depasirii continutului de oxid de etilena peste limitele admise intr-unul din ingredientele utilizate in fabricarea produselor, au anutat reprezentantii lantului de supermarketuri Penny. REWE Romania recomanda clientilor care au achizitionat produsele sa NU le consume, ci sa le distruga sau sa le returneze in oricare magazin PENNY.

Autor