Sfanta Maria 2020. Se spune sau nu “La multi ani” pe 15 august. Raspunsul preotului Emil Jurcan

Sfanta Maria 2020.. Se spune sau nu la multi ani de Sfanta Maria? Pe data de 15 august, crestinii praznuiesc Adormirea Maicii Domnului sau Sfanta Maria Mare.

Exista dilema pe care o au multi credinciosi in a spune sau nu la multi ani de Sfanta Maria sau Adormirea Maicii Domnului. Aceasta dilema nu este rezolvata in totalitate nici de teologi ori de preotii ortodocsi de la noi. Fiecare preot are o cu totul alta parere.

Iata ce spune parintele Emil Jurcan, din Alba Iulia:

“Este o sarbatoare a bucuriei, pentru ca praznuim mutarea ei in sanul Tatalui Ceresc, impreuna cu Fiul ei, Domnul Isus Hristos”

Preotul Emil Jurcan, din Alba Iulia, spune ca Fecioara Maria nu a murit, iar ziua de 15 august nu este una trista, ci una de bucurie, caci, practic, celebram inaltarea acesteia la Cer si la viata vesnica, deci nu ar fi nicio problema sa spunem La multi ani.

Ce spunea parintele Staniloae despre marea sarbatoare

Parintele Dumitru Staniloae, una din cele mai importante figuri ale ortodoxiei romanesti, care a urcat la ceruri in 1993, are lasat mostenire cateva cuvinte extrem de frumoase in legatura cu praznicul Adormirii Maicii Domnului. „In Maica Domnului avem in cer o inima de mama, inima care s-a topit cel mai mult pentru Fiul ei si a batut si bate ea insasi la inima Lui pentru cauza Lui, care e mantuirea noastra, caci mantuirea nu e o chestiune de justitie, ci de iubire intre Dumnezeu si oameni”, a spus parintele Staniloae.

Autor