Alerta Extrema: Ce mesaj au trimis autoritatile pe telefoane

Alerta Extrema. Autoritatile romane au emis un mesaj RO-ALERT pentru sectorul 1, zonele, Peris, Snagov, Corbeanca, Buftea si Otopeni:

„Alerta Extrema. Incendiu de vegetatie uscata si alte materiale combustibile, zona Peris, degajari mari de fum / miros intepator. Ocoliti zona. Accesati canalele media si aplicatiile din mediul online ale DSU si IGSU pentru mai multe informatii si actualizari despre eveniment”.

Incendiu puternic de vegetatie langa Bucuresti. A fost emis un mesaj RO-Alert

Publicitate

Circa 10 hectare de teren au luat foc. Este vorba despre batalurile fostei ferme de porci de la Peris, transmite Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Bucuresti – Ilfov. La fata locului au fost trimise 10 autospeciale.

Publicitate

Meteorologii ANM au transmis o estimare meteorologica privind evolutia norului de fum din zona Peris. Pe tot parcursul zilei, circulatia aerului se va mentine dinspre nord-nord-est spre sud-vest si va fi relativ slaba, spun meteorologii.

„La ora 09:30 circulatia aerului se realizeaza din sector nord-estic. Vantul sufla in general slab, cu viteze la rafala de pana la 10…15 km/h.”, potrivit Administratiei Nationale de Meteorologie (ANM).

Citeste si articolul :   Cei care vin in tara intra in carantina. Avem inca 13.000 de locuri libere

Tinand cont de simularile modelelor numerice rulate in cadrul Administratiei Nationale de Meteorologie privind evolutia norului de fum din zona Peris, meteorologii precizeaza ca, pe tot parcursul zilei, circulatia aerului se va mentine dinspre nord-nord-est spre sud-vest si va fi relativ slaba, iar viteza maxima a vantului la rafala, dupa-amiaza, va fi de 25…30 km/h.

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al ziarului online fabricatinromania.infoEditor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.