7 lucruri care se vor intampla corpului tau daca incepi sa mananci struguri

Strugurii sunt una dintre cele mai vechi si populare culturi de fructe din lume. Strugurii au un continut ridicat de antioxidanti resveratrol si quercetin, care scad colesterolul si protejeaza impotriva bolilor cardiovasculare.

In plus, strugurii sunt o sursa excelenta de fier si potasiu, care pot ajuta la prevenirea anemiei si a crampelor musculare. Continutul de substante nutritive este mai mare la strugurii negri .

Iata 7 motive pentru a manca struguri:

1. Oase sanatoase.

Studiile au aratat ca consumul zilnic de struguri amelioreaza durerile de genunchi, in special cauzate de osteoartrita simptomatica. Strugurii sunt bogati in polifenoli – antioxidanti care cresc mobilitatea si flexibilitatea articulatiilor.

Publicitate

2. Prevenirea cancerului.

Polifenolii din struguri incetinesc si previn dezvoltarea multor tipuri de cancer, inclusiv cancerul pulmonar, esofag, gat, gura, pancreas, endometru, prostata si intestine.

Resveratrolul din coaja de struguri protejeaza, de asemenea, inima, astfel incat expertii recomanda sa beti vin rosu cu moderare.

3. Protectia impotriva diabetului.

In 2013, un studiu a constatat ca anumite fructe (dar nu sucuri) scad riscul de diabet de tip 2 la adulti. In studiu, 6,5% dintre participanti au dezvoltat diabet, dar oamenii de stiinta au descoperit ca doar 3 portii de struguri, afine, mere, stafide sau pere pe saptamana au redus riscul de morbiditate cu 7%.

4. Ochi sanatosi.

Strugurii sustin sanatatea ochilor prin combaterea directa a stresului oxidativ la nivel celular, potrivit unui studiu. Consumul de struguri ,scade proteinele inflamatorii si creste concentratia proteinelor protectoare din retina. Retina este cea care contine fotoreceptori – celule care reactioneaza la lumina si sunt responsabile de vedere.

Citeste si articolul :   10 alimente bogate in potasiu de adaugat in dieta ta

5. Protectie impotriva bolilor de inima.

Strugurii cresc continutul de oxid nitric din sange, prevenind astfel cheagurile de sange. Prin urmare, strugurii sunt o modalitate excelenta de a va proteja de infarct.

In plus, antioxidantii strugurilor previn oxidarea colesterolului LDL, care infunda vasele de sange si duce la boli de inima. Strugurii au un continut ridicat de flavonoizi, antioxidanti puternici care dau culoare.

Principalii antioxidanti din struguri sunt quercetina si resveratrolul. Acestia lupta impotriva radicalilor liberi periculosi si reduc efectele nocive ale colesterolului asupra arterelor. In plus, ele contribuie la eliminarea toxinelor din sange.

6. Riscul redus de Alzheimer.

Resveratrolul scade nivelurile de beta-amiloid la pacientii cu Alzheimer. Conform cercetarilor, strugurii promoveaza sanatatea creierului si protejeaza impotriva bolilor neurodegenerative.

7. Tratamentul bolilor renale.

Strugurii au un continut ridicat de apa si, prin urmare, au un efect diuretic prin reducerea aciditatii cauzate de acidul uric. In plus, elimina acidul uric din corp, ameliorand stresul la rinichi. Antioxidantii din struguri curata multe organe si astfel beneficiaza intregul corp.

Autor