19 reguli despre cum sa te comporti intr-un magazin in timpul pandemiei

Adevaratii eroi ai timpului nostru sunt lucratorii din magazine. In fiecare zi isi risca sanatatea, astfel incat sa putem cumpara singuri mancare. Ei merita tot respectul si recunostinta.

Un a descris modul in care cumparatorii ar trebui sa se comporte in supermarketuri in timpul pandemiei. Va rugam sa tineti cont de aceste sfaturi.

1. Nu veniti la magazin cu toata familia.

Incercati sa nu contribuiti la multime. Lasati-va copiii, sotii si bunicile acasa.

2. Nu incalcati spatiul personal al angajatilor.

Casierii si lucratorii din sali sunt deja cei mai expusi riscului. Va rog sa va pastrati distanta.

3. Nu ignorati marcajele de distantare sociala de pe podea.

Multe magazine au delimitat spatiul cu benzi si autocolante speciale. Ajuta clientii sa pastreze distanta in timp ce stau la coada.

4. Nu veniti la magazin daca va simtiti rau.

Ramaneti acasa la primele simptome. Comandati ceea ce aveti nevoie de acasa sau rugati-va prietenii sa va aduca alimente si sa le lase la usa dumneavoastra.

5. Nu sfatuiti lucratorii despre cum sa se protejeze.

Chiar si cu cele mai bune intentii! Magazinele organizeaza deja cursuri, iar casierul chiar si fara tine isi da seama de risc. Nu-l mai enerva inca o data!

Citeste si articolul :   Lista alimentelor care suprima pofta de mancare si nu te ingrasa

6. Nu mergeti la cumparaturi „doar pentru a face o plimbare”.

Toata lumea se satura sa stea acasa si vrea sa faca o plimbare . Dar nu trebuie sa mergi la supermarket pentru asta. Faceti o plimbare in curte, conduceti masina .

7. Nu atingeti alimentul pe care nu il veti cumpara.

Respecta siguranta ta si a altora. Acum nu este momentul sa sortam portocalele.

8. Nu le spuneti angajatilor cat de norocosi sunt ca nu au ramas fara munca.

Concedierile nu fac pe nimeni fericit si nu toata lumea reuseste sa lucreze de acasa. Dar lucrul intr-o multime constanta pe fundalul unei pandemii globale nu este cu siguranta un „noroc”.

9. Nu va plangeti de lipsa bunurilor.

Lipsa unor alimente necesare infurie pe toata lumea, dar casierul nu este de vina. Nu-ti varsa furia asupra lui.

10. Si nu cereti lucratorilor sa „se verifice in depozit”.

Muncitorii din supermarketuri se lupta sa umple rafturile in timp ce acestea se golesc. Nu exista un „depozit” mitic cu deficit.

11. Nu va plangeti casierului ca trebuie sa atingeti tastele de pe POS.

Tranzactiile fara contact sunt grozave! Dar daca dispozitivul  va cere sa introduceti un cod PIN, casierul nu este de vina. Spalati-va mainile si folositi un antiseptic.

Citeste si articolul :   Cum sa beneficiati de minerale datorita spirulinei?

12. Nu incercati sa igienizati POS-ul inainte de al utiliza.

Da, unii cumparatori chiar se gandesc la asta. Anumite tipuri de antiseptice pot deteriora aparatele electronice, iar multe supermarketuri manipuleaza oricum regulat terminalele. Purtati mai bine manusi.

13. Nu va luptati cu alti cumparatori pentru un obiect rar.

Cel mai putin, angajatii doresc acum sa separe clientii care se cearta. Fii politicos si stapaneste-te.

14. Nu va plangeti de noua rutina de lucru.

Magazinele au inceput sa se inchida mai devreme din motive de securitate. Acest lucru reduce timpul pe care angajatii il au pentru a contacta vizitatorii si le oferi, de asemenea, posibilitatea de a igieniza si de a umple rafturile. Este in interesul tau!

15. Daca magazinul dvs. a rezervat momente speciale pentru persoanele in varsta, gravide nu incalcati regulile.

Daca nu apartineti unuia dintre grupurile de risc, nu trebuie sa mergeti la magazin la aceste ore. Nu puneti pe altii in pericol!

16. Nu va plangeti daca magazinul a stabilit limite pentru cantitatea de bunuri per persoana.

Se introduc restrictii privind cumpararea antisepticului sau a hartiei igienice pentru a se asigura ca aceste produse sunt suficiente pentru toata lumea. Nu este nevoie sa cumparati tot ce este disponibil. Altii vor sa se simta la fel de siguri ca tine.

Citeste si articolul :   Parintele Calistrat ne spune: In clipa in care am blestemat, blestemul se intoarce peste noi!!! Ce inseamna sa blestemi in casa

17. Nu platiti in numerar daca puteti plati cu cardul

Nu toata lumea are un card, iar casierul nu ar trebui sa judece o persoana pentru plata in numerar. Dar daca puteti, alegeti intotdeauna fara numerar pentru a minimiza sansele de raspandire a virusului.

18. Nu spuneti angajatilor ca toate aceste masuri de precautie sunt „inutile”

Pandemia este reala, iar „isteria” nu are nicio legatura cu aceasta. Daca nu trebuie sa ai de-a face cu mii de oameni in fiecare zi la munca , spune-ti multumesc!

19. In cele din urma: fii politicos!

Amintiti-va ca angajatii magazinului lucreaza acum sub stres constant, riscand sanatatea si sanatatea celor dragi pentru un salariu destul de mic. Indiferent cat de furios esti, acesta nu este un motiv pentru a fi nepoliticos fata de angajatii din supermarketuri. Nu sunt vinovati pentru ceea ce se intampla.

Autor