Pe fondul pandemiei de coronavirus, oamenii isi amintesc de regulile de igiena si incearca sa nu contacteze multimile. Dar asta nu este tot ce putem face. O alimentatie adecvata ajuta la intarirea sistemului imunitar pentru a proteja impotriva unei posibile infectii.
Multe studii stiintifice confirma faptul ca o dieta variata si sanatoasa este cea mai buna prevenire a bolilor. Si produsele care intaresc sistemul imunitar sunt usor accesibile oricui. Desigur, nu va vor ajuta sa vindecati daca va infectati, dar prevenirea este intotdeauna mai buna decat vindecarea!
Iata 5 astfel de produse:
1. Ceapa si usturoi.
Compusul de sulf confera cepei si usturoiului un miros puternic si proprietati imunostimulatoare surprinzator de puternice. Usturoiul prezinta o activitate antibacteriana semnificativa chiar si impotriva bacteriilor rezistente. Usturoiul si ceapa au, de asemenea, efecte antivirale, antifungice si antiparazitare.
2. Iaurt
Cel mai util este iaurtul natural cu „lactobacili vii”, de exemplu grecesc. Aceste bacterii stimuleaza sistemul imunitar si, astfel, il ajuta sa lupte impotriva bolilor.
Iaurtul este, de asemenea, o sursa excelenta de vitamina D.
3. Citrice.
Lamaile, grapefruit-urile, portocalele si teiul sunt bogate in vitamina C, ceea ce va stimuleaza sistemul imunitar si va ajuta sa scapati mai repede de simptomele de frig. Se crede ca stimuleaza productia de celule albe din sange, care este cheia pentru combaterea infectiilor.
4. Ardei rosu.
Nu numai citricele contin vitamina C. Mai mult, ardeii rosii au de doua ori mai mult decat portocalele! De asemenea, este bogat in beta-caroten, care ajuta la mentinerea sanatatii ochilor si a pielii.
5. Ghimbir.
Ghimbirul este un alt aliment pentru raceala obisnuit. Reduce inflamatia si durerile in gat, amelioreaza greata, reimprospateaza si revigoreaza. Conform cercetarilor recente, ghimbirul poate reduce durerea cronica si normaliza nivelul colesterolului.
Alte Articole
Ce sa mananci primavara: cele mai sanatoase si delicioase cinci alimente
Cinci beneficii pentru sanatate ale ceaiului despre care nu stiai
Cate oua putem consuma pe zi si ce tip de gatit ar trebui favorizat pentru a profita de beneficiile acestora?