Cum sa faci o prima impresie buna

Este nevoie doar de o privire rapida, poate de trei secunde, pentru ca cineva sa te evalueze atunci cand te intalnesti pentru prima data. In acest scurt timp, cealalta persoana isi formeaza o opinie despre tine in functie de aspectul tau, de limbajul corpului tau, de comportamentul tau, de manierele tale si de modul in care esti imbracat.

Aceste prime impresii pot fi aproape imposibil de inversat sau anulat si deseori dau tonul relatiei care urmeaza.

Fii punctual

Planificati sa ajungeti cu cateva minute mai devreme si permiteti flexibilitatea pentru posibile intarzieri in trafic sau pentru a lua o virare gresita.

Publicitate

Prezentati-va in mod corespunzator

Desigur, aspectul fizic conteaza. Persoana pe care o intalnesti pentru prima data nu te cunoaste, asa ca aspectul tau este, de obicei, primul indiciu pe care il observa.

Fii tu insuti

Da, a face o prima impresie buna inseamna ca trebuie sa va „incadrati” intr-o oarecare masura. Dar nu inseamna sa te pierzi sau sa te prefaci ca esti cineva care nu esti. Cel mai bun mod de a crea o impresie buna este sa fii autentic.

Citeste si articolul :   Asa se ingrijeste corect orhideea. Iata ce sa faci ca sa infloreasca tot anul

Zambeste

Un zambet cald si increzator va va linisti atat pe voi, cat si pe cealalta persoana. Asadar, zambetul este important atunci cand vine vorba de primele impresii.

Fii pozitiv

Atitudinea ta straluceste in tot ceea ce faci. Asadar, proiectati o atitudine pozitiva, chiar si in fata criticilor sau in cazul nervozitatii. Straduiti-va sa invatati de la intalnirea voastra si sa contribuiti in mod adecvat. In cele din urma, aratati ca sunteti abordabil, mentinand un mod optimist si zambind!

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Vlad Patru

Vlad este editor al ziarului online http://fabricatinromania.info, având o experienta de aproximativ 3 ani în televiziune, fiind editor imagine pentru TeleShop 24. De asemenea este pasionat de arta și film, tehnologie și psihologie.