Amenajeaza-ti gradina cu plante care infloresc tot anul. 5 flori de care sa te bucuri in toate anotimpurile

Afla cum iti poti amenaja gradina de unul singur cu flori pentru toate anotimpurile. Daca ai visat sa ai o gradina colorata si mereu plina de flori, noi iti propunem 5 plante care infloresc tot anul.

Odata cu venirea primaverii, toti oamenii care au gradini cauta sa le amenajeze cat mai frumos. O problema frecventa este cea a florilor care necesita inlocuirea dupa ce au inflorit numai o singura data. Inainte sa te decizi cum sa arate gradina cu flori, noi iti propunem 5 plante care infloresc pe tot parcursul anului.

1. Muscatele

muscate

Publicitate

Se planteaza atat in ghivece, cat si direct in pamant afara. Au o multime de  culori si nu sunt pretentioase. Se inmultesc rapid si iti transforma gradina intr-un vis frumos. Infloresc de primavara pana toamna si exista peste 200 de specii.

2. Craite sau tigancuse

craite

Inmultirea se face prin semninte, deci o sa apara in fiecare an. Lumina este benefica pentru aceasta floare. Suporta seceta, dar va fi recunoscatoare dezvoltandu-se mai usor daca o udati.Au o culoare galbena, portocalie, alba sau maro-rosiatic  si nu sunt deloc pretentioase.

3. Mana Maicii Domnului

Citeste si articolul :   Prof. Constantin Dulcan: „Traversam un moment foarte dificil pentru Univers. Nu vom supravietui fara intoarcerea la Dumnezeu!”

mana maicii domnului

Florile sunt foarte parfumate, planta are culoarea alba si galbena. Se extine foarte repede. Poate sa aiba o inaltime de pana la 3 m si o latime de 1 m. Infloreste primavara si vara. Este o planta care nu trebuie sa lipseasca din nicio gradina.

4. Petuniile

petunie

Petuniile sunt mari iubitoare de apa si adora soarele. Pentru a avea mai multe flori trebuie indepartate cele uscate. Desi nu rezista mai mult de 2 ani, incanta orice gradina cu multitudinea lor de culori.

5.Hortensia

hortensie

Poate fi plantata atat in ghiveci, cat si afara. Ca sa se dezvolte frumos este de preferat de plantat direct in gradina. Aceste flori sunt pictate in nuante intense de albastru-mov si roz, care cu siguranta nu pot trece neobservate.

 

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Cioabla Roxana

Roxana este editor al ziarului online fabricatinromania.info. Cu o experienta de peste 3 ani in jurnalism, a lucrat in mai multe proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online, retete.live, doctorandreilaslau.com. Este pasionata de astrologie, bucatarie si vedete.