Departamentul pentru Situatii de Urgenta, alerta de ultima ora: Cod galben de ploi torentiale si vijelii puternice in mai multe judete. Zonele afectate

Departamentul pentru Situatii de Urgenta anunta populatia ca in urmatoarele ore, vremea severa persista in Romania. Comunicatul DSU:

ATENTIONARE METEOROLOGICA

COD GALBEN

Interval de valabilitate: 04 mai, ora 10 – 04 mai, ora 21
Fenomene vizate: manifestari de instabilitate atmosferica temporar accentuata, ploi

Publicitate

Zonele vizate : Dobrogea, Moldova, Muntenia, Oltenia, Transilvania

In Dobrogea, sud-estul Moldovei si in Muntenia, mai ales in sudul si estul regiunii, vor fi perioade cu instabilitate atmosferica accentuata, ce se va manifesta prin averse ce vor avea si caracter torential, iar in intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor inregistra cantitati de apa ce vor depasi 25 l/mp si pe arii restranse 40-60 l/mp. Vor fi frecvente descarcari electrice, intensificari ale vantului, vijelii si izolat grindina.

In estul Olteniei si in sudul Transilvaniei va continua sa ploua si se vor acumula cantitati de apa de 20…25 l/mp (in ultimele 24 de ore, in zona s-au inregistrat cantitati de apa cuprinse, in general, intre 25 si 45 l/mp).

Citeste si articolul :   Ce tigari din 20 mai sunt interzise in Romania?

Nota: Astfel de fenomene se vor semnala si in restul teritoriului, dar pe arii restranse.

Judetele vizate de noua atentionare Cod galben sunt: Tulcea, Constanta, Vaslui, Galati, Braila, Ialomita, Calarasi, Buzau, Prahova, Dambovita, Giurgiu, Teleorman, Olt, Valcea, Arges, Sibiu, Alba, Brasov si Municipiul Bucuresti.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al ziarului online fabricatinromania.infoEditor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.

Comentariile sunt închise.