Ce ar trebui sa plantezi langa rosii ca sa aiba un gust mai bun.

Nu putini sunt cei care prefera sa-si planteze singuri legumele. Atunci cand aleg sa cultive anumite tipuri de legume, este esential sa se documenteze corespunzator. In lipsa acestor informatii, exista riscul de a afecta recolta. Printre legumele cele mai sensibile se numara rosiile, care sunt predispuse la boli si daunatori. Se pare ca tomatele, atat de apreciate, sunt vulnerabile la o varietate mare de insecte.

Cum putem proteja rosiile?

Atunci cand ne hotaram sa cultivam rosii, trebuie sa luam in considerare anumite sfaturi. Pentru a preveni atacul daunatorilor, putem folosi tratamente chimice pe planta. Totusi, exista si metode naturale de protectie. De exemplu, putem alege sa plantam usturoi langa rosii. Acesta va ajuta la cresterea sanatoasa a culturii de rosii si la obtinerea unei recolte bogate si dulci.

Usturoiul este considerat vecinul ideal al rosiilor. Expertii sustin ca usturoiul, fiind o planta condimentata, are capacitatea de a tine la distanta daunatorii de pe rosii. De-a lungul timpului, s-a demonstrat ca usturoiul poate proteja rosiile impotriva bolilor fungice, afidelor si acarienilor.

Publicitate

Distanta ideala intre rosii si usturoi

Pentru a obtine rezultate optime, este important sa pastram o anumita distanta intre cele doua plante. Specialistii recomanda sa plantam usturoiul si rosiile la o distanta de aproximativ 0,5 metri. In cazul in care nu putem planta usturoiul langa rosii din diverse motive, putem apela la un alt truc.

Trucul consta in prepararea unui spray natural pentru rosii, avand la baza usturoiul. Pentru a realiza aceasta solutie, trebuie sa curatam cateva catei de usturoi si sa-i razuim. Apoi, usturoiul razuit trebuie prajit intr-o tigaie si apoi adaugat intr-o sticla cu trei litri de apa. Pentru a usura aplicarea, putem folosi un pulverizator. Acest lichid poate fi pulverizat pe plantele de rosii pentru a le proteja impotriva insectelor. Aceasta solutie va asigura o recolta abundenta si gustul delicios al rosiilor.

Publicitate

Autor

Autor: Cioabla Roxana

Roxana este editor al ziarului online fabricatinromania.info. Cu o experienta de peste 3 ani in jurnalism, a lucrat in mai multe proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online, retete.live, doctorandreilaslau.com. Este pasionata de astrologie, bucatarie si vedete.