7 trucuri psihologice care iti pot face viata mult mai usoara

Comunicarea si relatia cu oamenii pot fi dificile pentru toata lumea la un moment dat sau altul. Indiferent daca este vorba de munca sau de placere, este important sa invatati aceste trucuri psihologice pentru a face lucrurile sa functioneze mult mai usor. Acestea nu trebuie confundate cu modalitati de a manipula cu rautate pe altii pentru a obtine ceea ce doriti, ci pentru a imbunatati pur si simplu comunicarea generala si relatiile cu ceilalti.

1. Uita-te in ochii cuiva cand obtii un raspuns nemultumitor.

Uneori nu ne place raspunsul la o intrebare pe care o primim si uneori nu îl intelegem. In loc sa repetati intrebarea sau sa puneti o alta intrebare, priviti in ochii persoanei. Acest lucru va face persoana sa se simta sub presiune sau incolit, iar acest lucru o va forta sa isi elaboreze in continuare gandurile.

2. Stai linistit cand cineva ridica vocea la tine

Publicitate

Fa un efort puternic pentru a ramane calm. Atunci cand cineva tipa se manifesta de obicei in furie. Sentimentele de furie, de obicei, scad repede si vinovatia se va instala si, de obicei, aceasta persoana este prima care cere iertare.

Citeste si articolul :   Robotii sunt cei mai buni terapeuti psihologici? Introducerea inteligentei artificiale in psihoterapie si rezultatele sale

3. Asezati-va aproape de agresor pentru a evita atacul

Daca va indreptati spre o intalnire si stiti ca veti fi in camera cu o persoana agresiva, stiti ca discutia poate deveni aprinsa sau puteti fi supus unor critici negative, faceti in asa fel incat sa stati langa persoana respectiva. S-ar putea sa va simtiti inconfortabil si incomod, dar nu veti fi singurul. Apropierea a-i face pe oameni inconfortabili, ceea ce va diminua nivelul de agresiune pe care intentioneaza sa-l exercite.

4. Amintiti-va numele tuturor daca doriti sa fiti popular

Daca doriti sa fiti popular cu prietenii si colegii, faceti-va un obicei sa incepeti sa chemati oamenii pe numele lor atunci cand vorbiti cu ei. O persoana se simte instantaneu speciala atunci cand o chemi pe numele ei.

5. O postură corecta poate spori încrederea

Acest truc psihologic se aplica atat muncii, cat si placerii. Va poate imbunatati drastic viata privata si va poate ajuta la locul de munca. Cum poti deveni sigur pe tine? Cel mai bun mod de a face acest lucru este prin postura ta.

Citeste si articolul :   Disparitia padurilor ameninta siguranta nationala. 11 milioane de romani, in pericol

6. Faceti oamenii sa se simta necesari cand cereti ajutor

Daca ai nevoie de ajutorul cuiva, incepe cu expresia „Am nevoie de ajutorul tau …” Oamenilor le place sa se simta necesari si urasc sa se simta vinovati. Incepand conversatia cu aceasta expresie, este mai probabil sa primiti ajutorul de care aveti nevoie.

7. Noteaza-ti gandurile atunci cand te simti stresat sau anxios

Cu totii simtim un anumit nivel de stres mental sau anxietate la un moment dat. Scrieti-va gandurile intr-un jurnal si apoi inchideti-l. Credeti sau nu, va veti putea concentra mai usor la munca voastra, deoarece acum v-ati impartasit gandurile cuiva. Atunci cand le impartasiti, veti simti redusa povara asupra mintii.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Vlad Patru

Vlad este editor al ziarului online http://fabricatinromania.info, având o experienta de aproximativ 3 ani în televiziune, fiind editor imagine pentru TeleShop 24. De asemenea este pasionat de arta și film, tehnologie și psihologie.