6 beneficii ale frunzelor de mango

Multi oameni nu sunt constienti de beneficiile frunzelor de mango. Chiar daca fructul acestui copac este destul de renumit pentru aroma si versatilitatea sa, putini oameni stiu ca frunzele sunt, de asemenea, comestibile si hranitoare. De fapt, ele concentreaza compusi vegetali care au activitate farmacologica.

Mai concret, li se atribuie activitate antioxidanta, antiinflamatoare, antibacteriana si antitumorala. Extractele lor sunt chiar folosite pentru a face ceaiuri, suplimente si alte produse complementare pentru a avea grija de sanatatea ta. De ce sunt recomandate?

Principalele beneficii ale frunzelor de mango

Exista aproximativ 69 de specii de Mangifera; cel mai cunoscut in domeniul medicinei naturiste este insa Mangifera indica, ale carei aplicatii terapeutice provin din sistemele medicale ayurvedice si indiene.

Desi majoritatea oamenilor recunosc proprietatile fructului de mango, frunzele acestei plante pot fi folosite si pentru a imbunatati sanatatea.

Publicitate

1.Concentreaza compusi vegetali sanatosi

In primul rand, trebuie remarcat faptul ca beneficiile frunzelor de mango provin din concentratia lor interesanta de compusi vegetali. Mai precis, furnizeaza polifenoli si terpene, cunoscute pentru capacitatea lor de a proteja impotriva efectelor negative ale radicalilor liberi.

Citeste si articolul :   Proprietati utile ale plantei traista ciobanului

Aceste substante au, de asemenea, efecte pozitive asupra sanatatii vizuale si asupra sanatatii sistemului imunitar. Prin urmare, consumul lor scade riscul de boli oculare, infectii si alte boli cronice.

2.Au activitate antiinflamatoare

Una dintre cele mai notabile proprietati ale frunzelor de mango este capacitatea lor antiinflamatoare. Dupa cum subliniaza un studiu publicat in BioFactors, mangiferina contine un polifenol care are o structura de C-glicozil xantona, care poate inhiba inflamatia in exces.

Publicitate

De asemenea, li se atribuie si alte activitati biologice, cum ar fi capacitatea antioxidanta, antidiabetica, analgezica si imunomodulatorie. De asemenea, se crede ca ajuta la reducerea riscului de boli cardiace si neurologice.

3.Ajuta la pierderea in greutate

In sine, frunzele de mango nu sunt un produs miracol pentru pierderea in greutate. Cu toate acestea, incorporarea lor intr-o dieta sanatoasa si variata poate ajuta la obtinerea unei greutati sanatoase si echilibrate. Care este motivul ? Studiile au stabilit ca componentele lor ajuta la metabolismul grasimilor.

Citeste si articolul :   Disparitia padurilor ameninta siguranta nationala. 11 milioane de romani, in pericol

In special, extractul de frunze de mango ajuta la inhibarea acumularii de grasime in celulele tesuturilor. Desi este adevarat ca sunt necesare mai multe dovezi pentru a confirma aceste efecte, in acest moment ele sunt considerate un supliment util si sigur pentru majoritatea oamenilor.

4.Ele contribuie la tratamentul diabetului zaharat

Diabetul este o boala complexa care trebuie tratata conform recomandarilor medicale. Prin urmare, remediile precum frunzele de mango ar trebui folosite doar ca adjuvanti la tratament. Aceasta planta, datorita capacitatii sale de a imbunatati metabolismul grasimilor, are si un efect favorabil in controlul nivelului de glucoza din sange.

5.Frunzele de mango promoveaza pielea sanatoasa

Beneficiile frunzelor de mango afecteaza si pielea. Datorita concentratiei mari de antioxidanti, extractele lor sunt legate de un risc mai scazut de imbatranire prematura. Studiile pe animale sugereaza chiar ca acest ingredient ajuta la protejarea impotriva degradarii colagenului si a daunelor UV.

6.Promoveaza sanatatea parului

Stresul oxidativ este asociat cu deteriorarea parului. Deci, frunzele de mango si proprietatile lor antioxidante pot ajuta. Desi exista putine dovezi stiintifice care sa lege extractele de frunze de parul sanatos, se crede totusi ca ajuta la prevenirea caderii excesive a parului si promoveaza o crestere buna a parului.

Autor