Salmonella, febra tifoida si alte 8 boli care se gasesc in mancarea tip fast food

Desi mancarea de strada are traditii stravechi si miliarde de fani in intreaga lume, ar trebui sa stiti: prezinta un risc imens pentru viata voastra.

De exemplu, mexicanii sunt foarte pasionati de mancarea de strada. Oriunde v-ati duce, indiferent de ce ora a zilei, veti gasi un loc cu tacos, burritos sau fajitos excelente si ieftine.

Publicitate

Dar, din cauza locului si metodei de preparare, multe dintre alimentele de pe strada devin o sursa de boli si infectii, lucru care este amintit in permanenta in stiri.

Si acest pericol este asociat nu numai cu igiena, ci si cu factori care chiar depasesc controlul uman, cum ar fi calitatea aerului si strazile murdare din orase.

Publicitate

De obicei, aceste boli afecteaza sistemul digestiv si, in unele cazuri, intregul corp.

Iata 10 pericole de care trebuie sa fii constient inainte de a cumpara shaworma, sau porumb de la un vanzator ambulant:

Citeste si articolul :   6 alimente care contin cel mai mult magneziu

1. Diaree.

Atunci cand stomacul nu poate procesa anumite alimente, apare aceasta problema.

Desi este destul de obisnuit si nu va surprinde pe nimeni, va poate slabi rapid si necorespunzator din cauza pierderii mari de lichid.

2. Febra tifoida.

Aceasta infectie, cauzata de apa potabila sau alimente murdare si aparent invinsa de medicina moderna, revine din cauza oamenilor carora le place sa manance afara.

Pericolul este ca simptomele – dureri de cap, febra mare, dureri de stomac si diaree – apar treptat. Acest lucru il determina pe pacient sa confunde problema cu alte boli.

3. Botulism.

Toxinele secretate de bacteria Clostridium botulinum fac din aceasta una dintre cele mai periculoase infectii gastrice.

Datorita varsaturilor si dificultatilor de a inghiti, botulismul va poate ucide daca nu este tratat la timp.

4. Salmoneloza.

Vinovatul acestei probleme este carnea, in special carnea rosie – miel, carne de vita si carne de porc. Este principalul purtator al acestui virus, care, impreuna cu holera, este una dintre cele mai frecvente infectii gastrice.

Citeste si articolul :   Vitaminele si mineralele esentiale, care nu trebuie sa-ti lipseasca in perioada de izolare

5. Gastroenterita.

Aceasta boala este cauzata de rotavirus si norovirus. Aceste microorganisme pot fi gasite in fructe si produse de origine animala care nu au fost pregatite sau prelucrate corespunzator.

6. Hepatita A.

Fii extrem de atent atunci cand gusti mancaruri de la restaurantele de pe strada . Puteti lua aceasta boala din particule fecale care raman pe produse slab spalate sau chiar zboara in aer ca aerosoli.

7. Amibiaza

Conform statisticilor, cel putin 50 de milioane de oameni din lume sufera de aceasta boala.

Prin urmare, daca sunteti unul dintre cei carora le place sa manance mancare cruda afara, ar trebui sa va reconsiderati obiceiurile.

8. Holera.

De multe ori nu este suficient sa spalati pur si simplu mancarea. Adaugati la asta originile dubioase ale apei si aveti un cocktail de holera perfect.

9. Gastrita.

Desi principala cauza a acestei boli este o bacterie numita Helicobacter pylori, gastrita se poate dezvolta datorita consumului de cantitati mari de condimente si alte alimente.

Citeste si articolul :   Patru alimente care te ajuta sa scapi de grasimea de pe burta

10. Cisticercoza.

Boala se raspandeste prin fecale umane contaminate cu tenii. Si cum ajung aceste bacterii in alimente? Simplu: cu praf si vant. Microparticulele de excrement zboara prin aer si va pot infecta cu usurinta hamburgerul.

Daca iubesti atat de mult mancarea de strada incat nu poti trai fara ea, atunci trebuie sa renunti la gustari mici in timp ce calatoresti sau plimbari lungi. Doar fii atent la ce si unde mananci!

Autor