Ce medicamente si alimente e bine sa ai in casa, in caz de pandemie sau de carantina la domiciliu

Elementele esentiale pe care trebuie sa le ai in casa, daca vei fi pus in situatia de a sta la domiciliu in auto-izolare.

Cum te pregatesti de pandemie sau de carantina la domiciliu?

Este important sa facem o diferenta clara intre pregatirea inteleapta si necesara si cumparatul haotic.

In niciun caz, nu aceasta este solutia. Este important sa ne pastram calmul, sa inventariem ce avem deja si sa facem o lista cu ce ne trebuie in situatia in care iesirile din casa este bine sa fie facute cat mai rar.

Departamentul pentru Securitate Interna din SUA a realizat deja un plan de pregatire in caz de pandemie, care include si un stoc minim recomandat cetatenilor americani ca masura de preventie in caz de pandemie.

Publicitate

Acesta include urmatoarele lucruri:

Medicamente pentru gripa si raceala: autoritatile americane recoamanda oamenilor sa aiba medicamente care trateaza simptomele gripei (febra, tuse, dificultati respiratorii si pneumonie), care sunt similare.

Citeste si articolul :   Cum sa curatati corect pantofii si gentile din piele

Astfel, sunt recomandate calmante pentru dureri, medicamente pentru gripa si raceala si vitamine, prevede ghidul realizat de autoritatile americane.

Stocuri de alimente si apa pentru 2 saptamani

Stocuri de medicamente necesare pentru 2 saptamani – pentru persoanele care urmeaza tratamente

Ghidul mentioneaza ca, in cazul unei pandemii, cei mai multi oameni vor fi capabili sa se trateze singuri, la domiciliu.

Ce trebuie sa ai in casa din punct de vedere al alimentatiei si al igienei

Sapun, sampon si crema hidratanta

Dezinfectanti

Solutii de spalat pe jos dezinfectante

Apa (desi si apa de la robinet este in ordine). Accentul nu trebuie sa cada pe apa

Trusa de prim ajutor: in special bandaje, benzi, peroxid de hidrogen (pentru dezinfectare);

Elemente de igiena intima (absorbante si pampers pentru familiile cu copii)

Lapte praf pentru bebelusi

Malai, orez, paste, fasole, cartofi

Nuci, alune, caju, fructe deshidratate, batoane de cereale, un borcan de miere

Suc de rosii

Citeste si articolul :   Cum poti face ca orhideea sa infloreasca tot anul. 7 sfaturi importante de ingrijire

Conserve de carne si peste

Vitamine – cele mai importante vitamina C, vitamina D, Echinacea, suplimente cu zinc, bomboane de gat, o sticla cu albastru de metilen, pastile cu propolis

Sa nu uitam si de igiena emotionala, daca este sa petrecem mult timp in casa, e bine sa va revizuiti titlurile de carti pe care doreati de mult sa le cititi, filmele pe care doreati sa le vedeti sau exercitiile aerobice pe care le-ati tot amanat din lipsa de timp.

Mai mult decat oricat, trebuie mentinute o stare de pozitivism, optimism, incredere. Frica este foarte periculoasa si de nedorit in aceaste situatii. E bine sa ne gandim ca dupa orice furtuna apare si soarele, este necesar sa nu disperam si sa invatam din lectii.

Lectiile acestea dure sigur vor aduce o schimbare in bine si o responsabilizare. Cand oamenii politici vor invata lectia smereniei poate.

Si cand vor realiza ca suntem toti laolalta in vremuri de restriste, ca nu se mai pot trata in strainatate si ca ei si familiile lor vor beneficia de serviciile medicale in care au investit, pentru popor. Aceasta pandemie sigur va zgudui multe mentalitati, asa ca putem lua experienta ca o lectie, nu ca o pedeapsa, precizeaza doctorulzilei.ro

Citeste si articolul :   3 metode ecologice care albesc cele mai murdare si mai deteriorate sosete

Toate cele bune tuturor!

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Cioabla Roxana

Roxana este editor al ziarului online fabricatinromania.info. Cu o experienta de peste 3 ani in jurnalism, a lucrat in mai multe proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online, retete.live, doctorandreilaslau.com. Este pasionata de astrologie, bucatarie si vedete.