ULTIMA ORA: CORONAVIRUS. Sectia Neurologie a Spitalului Petrosani, inchisa. 50 de cadre medicale in carantina

Sectia Neurologie a Spitalului Petrosani a fost inchisa pentru dezinfectie, dupa ce o tanara confirmata cu infectie cu noul coronavirus a fost internata aici. 50 de cadre medicale, inclusiv de la Ambulanta si o clinica privata din Hunedoara, sunt izolate la domiciliu, relateaza Mediafax.

Potrivit reprezentantilor Directiei de Sanatate Publica Hunedoara, ancheta epidemiologica este in desfasurare. Pana acum, autoritatile au descoperit 50 de cadre medicale care au intrat in contact cu pacienta cu coronavirus, care a plecat de acasa, desi era izolata la domiciliu, si s-a plimbat prin mai multe sectii ale spitalului, scrie digi24.ro.

Cecilia Birau, purtator de cuvant DSP Huneoara, a declarat, pentru MEDIAFAX, ca Sectia Neurologie a Spitalului Petrosani, acolo unde femeia a stat internata, a fost inchisa pentru dezinfectie, iar o parte din personalul de aici este izolat la domiciliu. Si alte cadre medicale de la UPU au intrat in contact cu pacienta. De asemenea, tanara a mers cu Ambulanta, dar a fost si la o clinica privata de imagistica din Hunedoara unde a facut un RMN. Toate persoanele identificate pana acum au fost testate pentru coronavirus.

„Ancheta epidemiologica este in desfasurare. Au fost recoltate probe, se vor recolta si maine. Sunt 50 de persoane pana acum. Sunt izolate la domiciliu, dar se continua ancheta pentru a se stabili exact toate persoanele cu care a intrat in contact. Toate persoanele identificate pana acum sunt cadre medicale. Ea, incercand sa-si gaseasca un diagnostic, a luat legatura cu mai multe cadre medicale.

Publicitate

A mers si cu Ambulanta, a fost si la un laborator de imagistica din Hunedoara.La Neurologie nu tot personalul este izolat, dar e clar ca sectia este inchisa ca sa se realizeze dezinfectia si tot ce este …reorganizarea sectiei. (…) Pacientii cu care a stat in cele 5 ore sunt izolati si li s-au recoltat probe”, a declarat pentru MEDIAFAX, Cecilia Birau, purtator de cuvant DSP Hunedoara

Potrivit reprezentantilor DSP Hunedoara, testele au fost trimise la Timisoara si se asteapta rezultatul.

Autor

Autor: Cioabla Roxana

Roxana este editor al ziarului online fabricatinromania.info. Cu o experienta de peste 3 ani in jurnalism, a lucrat in mai multe proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online, retete.live, doctorandreilaslau.com. Este pasionata de astrologie, bucatarie si vedete.