Restrictiile se prelungesc in Capitala. Scolile raman inchise.

Comitetul Municipal pentru Situatii de Urgenta Bucuresti a hotarat, in unanimitate, prelungirea cu doua saptamani a tuturor restrictiilor care sunt in prezent in vigoare.

Traian Berbeceanu, prefectul Bucurestiului, a anuntat ca masurile au fost prelungite, datorita rataei de infectare cumulata in ultimele 14 zile. Aceasta este este de 3,91 cazuri la mia de locuitori.

Scolile vor functiona in continuare in sistem online pana in 16 noiembrie inclusiv. ”Singura decizie normala si fireasca era ca activitatile sa continue in sistem online”, a precizat Traian Berbeceanu.

”Am apreciat ca masuri restrictive suplimentare nu se impun (…) Nu este normal sa suprareglementam, atata timp ca eu si colegii din Comitet am apreciat ca nu sunt suficient de bine aplicate masurile deja stabilite”, a adeclarat prefectul Capitalei.

Publicitate

Prefectul municipiului Bucuresti a rpcizat ca rata de infectare a crescut, fiind, luni, de 3,91, fata de 3,79 cat a fost duminica.

”Chiar la nivelul Prefecturii, de maine, jumatate dintre angajati vor veni de la ora 7, iar ceilalti la ora 9.00”, a declarat Berbeceanu, explicand ca astfel se se va evita aglomeratia la metrou si in mijloacele de transport ale STB.

Citeste si articolul :   Andreea Balan, lovitura de gratie pentru George: "Fiecare pleaca cu ce a venit"

Pe langa mentinerea deciziilor privind obligativitatea purtarii mastilor, inchiderea restaurantelor, cinematografelor, cafenelelor si a salilor de jocuri de noroc, suspendarea cursurilor fata in fata in gradinite si scoli, oficialii din Bucuresti iau in calcul si inchiderea parcurilor.

Ce se intampla cu scolile din Bucuresti

“In legatura cu scolile, singura decizie normala si fireasca era ca activitatile sa continue in sistem online”, pentru ca reglementarile prevad ca “la o incidenta de peste 3 la mie scolile trebuie sa continue online”, a declarat prefectul Traian Berbeceanu

Ludovic Orban:  „Se va prelungi masura purtarii mastii si masura care prevede inchiderea scolilor”

”Ne vom asigura ca si operatorii privati din municipiul Bucuresti vor respecta aceasta prevedere”, a adaugat”, a declarat, la randu sau, primarul gneral Nicusor Dan.

Restrictiile se vor aplica pana in 16 noiembrie, la ora 24:00.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al ziarului online fabricatinromania.infoEditor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.