Miracole moderne pe care stiinta nu le poate explica

Multi crestini au renuntat sa creada in miracole. Pentru ei, epoca miracolelor apartine bisericii timpurii, cand evenimente uimitoare – cum ar fi Moise despartind marea rosie si Iisus inviat din morti – au confirmat autenticitatea si natura divina a lui Dumnezeu si a lui Isus. Dar doar pentru ca nu vedem fenomene de proportii biblice care apar astazi nu inseamna ca miracolele au incetat. De la a doua sansa de viata la mistere inexplicabile stiintific, aceste povesti din viata reala sunt puternice amintiri ca Dumnezeu exista in timpurile moderne si ca nu trebuie sa renuntam niciodata la speranta, credinta si miracole.

O „voce misterioasa” i-a determinat pe salvatori sa gaseasca un copil care a supravietuit timp de 14 ore intr-o masina scufundata.

In martie 2015, o mama, in varsta de 25 de ani, a pierdut controlul masinii si a aterizat in raul inghetat Spanish Fork din Utah. Paisprezece ore mai tarziu, primii respondeni au gasit-o pe fiica ei, Lily, in varsta de 18 luni, pe scaunul sau de masina, atarnand cu susul in jos chiar deasupra apei ingheate a raului. Inainte de a gasi-o pe Lily, atat ofiterii de politie, cat si pompierii raporteaza ca au auzit o voce de adult strigand „Ajuta-ma!” din interiorul masinii.

Citeste si articolul :   A 6-a zi fara cazuri de coronavirus in Wuhan, viata revine la normal

Au descoperit ca vocea nu ar fi putut veni de la tanara mama, care probabil a murit din cauza impactului. Salvatorii inca nu pot explica vocea sau modul in care fata a supravietuit agatata cu capul in jos timp de 14 ore la temperaturi inghetate, fara a fi imbracata pentru temperaturile de iarna.

O femeie care a revenit la viata dupa ce nu a avut puls timp de 45 de minute.

Ruby Graupera-Cassimiro, in varsta de 40 de ani, a cazut inconstienta dintr-o rara embolie a lichidului amniotic in timpul unei operatii cezariane, in septembrie 2014, la Spitalul Regional Boca Raton din Florida. Medicii au incercat sa o reinvie pe Graupera-Cassimiro timp de trei ore. Dupa 45 de minute fara puls, medicii au decis sa-i invite familia in sala de operatie pentru a-si spune ultimul ramas bun. Apoi ceea ce medicii numesc „miracol” – inima ei a inceput sa bata singura. Graupera-Cassimiro a dezvaluit ca in timpul experientei, ea s-a simtit plutind de-a lungul unui tunel si a vazut fiinte spirituale, inclusiv pe tatal ei, inconjurate de lumina. Ce este si mai incredibil este ca Graupera-Cassimiro nu a suferit leziuni cerebrale si s-a recuperat complet. Fetita ei este, de asemenea, sanatoasa si fericita.

Citeste si articolul :   Minunile exista! O fetita de 3 ani a supravietuit miraculos 91de ore sub daramaturi in Turcia

Jean-Pierre Bely

Lourdes, Franta are o reputatie pentru miracole. Micul orasel a atras atentia internationala atunci cand, in 1858, o tanara fata pe nume Bernadette a pretins ca vede o viziune a Maicii Domnului. De atunci, Lourdes a fost o destinatie pentru pelerini si cei care cauta vindecare. Jean-Pierre Bely a fost unul dintre acei oameni.

In 1987, a calatorit la Lourdes. Cu ani in urma, Jean-Pierre fusese diagnosticat cu scleroza multipla, o tulburare autoimuna care ataca sistemul nervos central al corpului. Acum era limitat la un scaun cu rotile. Dar in timpul unui serviciu in Lourdes, Jean-Pierre a simtit ceva ciudat.

„In timp ce preotul imi dadea cu mir pe frunte, am avut impresia ca totul se intoarce in jurul meu. Intr-o fractiune de secunda am pierdut orice simt al timpului si al spatiului. Dumnezeu venea sa-mi vindece inima. Am fost invadat de un puternic sentiment de eliberare si pace pe care nu l-am experimentat pana acum ”.

Dupa acea experienta, Jean-Pierre a inceput sa simta furnicaturi in picioare. Cateva zile mai tarziu, a facut primii pasi fara ajutor in ultimii ani. Examinarile ulterioare ar arata doar urme minore ale bolii care odinioara ii dominase viata. Desi inca un mister medical, vindecarea lui Jean-Pierre si ceea ce s-a intamplat acolo au fost considerate miracole oficial, de catre Vatican in 2002.

Autor