Doliu in lumea medicala din Romania. A incetat din viata la doar 48 de ani.

Doliu in lumea medicala din Romania. Virusul face ravagii si printre cadrele medicale. Astfel, o asistenta de ambulanta din judetul Arad a decedat din cauza coronavirusului, la varsta de 48 de ani. Potrivit autoritatilor, alti noua angajati din Serviciul de Ambulanta Judetean (SAJ) sunt infectati in prezent. A fost in linia intai inca de la inceputul pandemiei de coronavirus.

Anuntul decesului a fost facut se Directorul SAJ Arad, Raveca Nicoara. Aceasta a declarat marti, pentru AGERPRES, ca asistenta care “a cazut la datorie” lucra la substatia din orasul Ineu.

“Saptamana trecuta, luni, a fost confirmata pozitiv cu SARS-CoV-2, marti a fost internata, dar evolutia a fost nefavorabila. Din pacate, ieri (luni – n.r.) a decedat. Colega noastra avea si o boala autoimuna”, a declarat Raveca Nicoara.

Publicitate

Aceasta a precizat ca este primul deces cauzat de noul coronavirus in cadrul SAJ Arad.

Publicitate

Intre cei infectati cu SARS-CoV-2 sau care au intrat in contact cu colegi pozitivi si sunt in izolare la domiciliu, la aceasta ora, se afla o buna parte din conducerea SAJ Arad: directorul medical, directorul tehnic si asistentul sef. Pe langa ei, sunt confirmati pozitiv IT-istul institutiei, 1 medic, un ambulantier si un asistent medical.

Citeste si articolul :   Peste 2.700 de noi cazuri de Covid si 79 de decese, inregistrate in Romania in ultimele 24 de ore

″In prezent, mai avem noua angajati care sunt confirmati pozitiv. Este vorba de personal TESA, care s-a infectat de la IT-istul nostru, conform anchetei epidemiologice, dar si de medici si asistenti ambulantieri, adica personal operativ. Toti angajatii nostri sunt echipati corespunzator, se protejeaza, astfel ca e greu de spus, in cazul personalului operativ, daca au contractat SARS-CoV-2 in timpul serviciului sau in afara programului de lucru”, a maimentionat directorul SAJ Arad.

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.